Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tudnátok ajánlani nekem?...

Mit tudnátok ajánlani nekem? Milyen véleményt tudnátok nekem adni?

Figyelt kérdés
Nos hát 10.-es diák vagyok fél éve derült ki hogy Diszkalkúliás vagyok,ez azt jelenti hogy számolási zavarom van és emiatt matematikából nem kell érettségiznem. Én egy német nemzetiségi iskolába tanulok, a tantárgyak 90%-ban német nyelven folyik, ez azért jó mert lesz egy DsD nyelvizsgám,ez nem egy sima nyelvvizsga nem egy Állami hanem egy Nemzetközi. És lesz egy nemzetközi 7 modulos informatika jogositványom(ECDL). Annyira nem tudom hogy jövőre miből mennyek emeltre, mert nem tudom eldönteni.. És hát tovább tanulásnál az plussz pont ha én most német nyelven fogok vizsgázni? Gondoltam arra is hogy mérnők informatikus legyek, de ott nagyon sok a matematika?! Germanisztika szakon is gondolkoztam, meg úgye magyarországon jó a mezőgazdasági ágazat is és ott valami.Meg néztem még a Igazságügyi igazgatási alapszakot, . De annyira nem tudom mi legyen.. Ez a Igazságügyi igazgatási nekem is tetszik de ebből a szakból lehetek: bírósági irnok, birosági ügyintéző, adminisztrátor,igazgatási ügyintéző, jogi asszisztens..Olyan szakmát szeretnék tanulni amiből magyarországon is megélek mert nem szeretnék kiutazni németországba kiutazni a mai migráció miatt.. :( A válaszaitokat nagyon szépen köszönöm. Leginkább olyan kommentek várrok amilyen szakmával én is tudok érvényesülni.. Ja és idén előrehozott érettségit csinálok infobol.. És nem tudom ezekkel mit érek ha megcsinálom. :(

#egyetem #továbbtanulás #szak #emelt fakultáció
2015. nov. 14. 17:57
 1/2 anonim ***** válasza:

"Gondoltam arra is hogy mérnők informatikus legyek"

- Hogyne, diszkalkuliával...

Egyáltalán miért szakokat nézegetsz? Talán nem azt kellene eldöntened, mit dolgoznál? Érvényesülni azzal tudsz, amiben jó vagy, viszont szinte semmit nem írtál magadról, így végképp képtelenség ismeretlenül tanácsot adni.

2015. nov. 14. 18:01
 2/2 A kérdező kommentje:
Akkor úgy mondom hogy olyan szakmát keresek az bármilyen lehet, mert mindent szeretek, amiben nincs matek,és el tudom végezni, az átlagom 4.5, és olyan szakma kellene amiből meg is élek, meg majd később a leendő családomat el tudom majd tartani.
2015. nov. 14. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!