A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen mi a különbség a szakirányok között? Rendészetudományi kar érdekelne, bővebben lent.
2016-ban szeretnék bekerülni az NKE-re, TŰZOLTÓ szeretnék lenni.Melyik szakirány elvégzése után hol szolgálhatok?
Tűzvédelmi és mentésirányítási- vagy a Tűzoltási és mentésirányítási szakirányon végzett hallgatók lesznek tűzoltók akik káresethez vonulnak?
Kedves kérdező!
Ha tényleg tűzoltó akarsz lenni javaslom esetleg nézz utána hogyan lehetsz az (rengetegen feltették már a kérdést ezen az oldalon illetve a Google is kiad néhány hasznos linket a témában). A megyei igazgatóságok honlapjain lehet jelentkezni az induló alapfokúakra. Ezt kell elvégezni ahhoz hogy vonulós tűzoltó lehess. Olyan szakirányra amely elvégzése után vonulós tűzoltó lehetsz csak hivatásos állományból mehetsz.
Kedves >első<!
Nem egy olyan "mi kelll ahhoz" kategóriájú kérdésnek szántam ezt, mert tudom, hogy ha van toborzás( évente 1-2x) akkor jelentkezni kell, szigorú alkalmaságik, azután őrmesteri rendfokozat.
Viszont én arra lennék kíváncsi, ha az NKE-re jelentkezek akkor ott a választható szakirányok elvégzésével "milyen jellegű" lenne a munkám.A szakirányok:
– Katasztrófavédelmi műveleti
– Tűzvédelmi és mentésirányítási (zárt)
– Iparbiztonsági
stb.
Az én célom z lenne, hogy ha vagyok olyan szerencsés hogy felvegyenek, akkor melyik szakot kéne elvégeznem, hogy tűzoltó lehessek aki vonul, nem csak kizárólag irodai munkát végez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!