Egy év kihagyással hogyan tovább?
BME-re vagy ELTE-re szeretnék menni továbbtanulni Mérnökinformatikus/programozónak. Sajnos az érettségim, amit tavaly szereztem, nem lett valami fényes (45% matek közép). Angolból és informatikából szeretnék letenni emeltszintű érettségit (szerintem sikerülne 90%+ra). Jelenleg egy olyan OKJ-s képzésre járok, aminek semmi értelmét nem látom, és teljesen távol áll attól az iránytól, amiben dolgozni akarok.
Ott szeretném hagyni az iskolát, mivel sem angolra, sem infóra nem készít fel, és fölöslegesnek érzem hogy 2 évet ott töltsek.
Szerintetek mit tegyek?
19/f

Sürgősen keress fel egy matektanárt, aki a matematikát alapjaiban újratanítja neked.
Nekem bölcsészfejjel nagyon rosszul ment a matek, magamtól 2-es, 3-as lettem volna, jártam tanárhoz, így is csak gyenge 4-es tudtam lenni, de a középszintű érettségit azért 78%-ra megírtam, tehát majdnem az ötös is meglett.
És nem azért, mert penge lettem érettségire matekból, hanem mert a középszintű érettségi alapból azért annyira nem nehéz. Ha neked 45%-ot sikerült összehozni, az talán azt jelzi, hogy a matekos irány nem neked való, akkor viszont a programozást is érdemes lenne átgondolni, mert még ha meg is tudod kerülni, hogy a felvételibe beszámítson, maga a szak tele van matekkal.
Ha neked a jelenlegi matektudásod egy 45%-os szinten áll középszinten, akkor nagyon el fogsz veszni a matekos tárgyakban, amik egyébként is szórótárgyak.
Úgyhogy vagy gondold át jól, vagy keress sürgősen egy tanárt, aki a sulikezdésre elfogadható szintre hoz matekból.

Hát kb. ezért esélytelen, hogy bekerülj, vagy ha még be is kerülsz (egyes helyeken elég alacsonyak a ponthatárok), az elsőéves szórótárgyaknál biztosan elvérzel, akkor meg kidobtál az ablakon egy csomó időt meg az államilag támogatott félévet.
Keress sürgősen egy jó matektanárt, és próbáld meg újra a matekot. Most bármelyik szakot választod, a matek érettségi követelmény, emellé választhatod az informatikát, de az angolt nem.

Angolból nem lenne elég egy nyelvvizsga? Mert az érettségik közül csak a matek meg az infó számítana úgyis, az infó emeltért kapnál pluszpontot.
Az angol emeltért semmiképp nem jár pluszpont, mert nem felvételi tárgy az adott szakon.
Tehát akkor jobban járnál ha lenyelvvizsgáznál, és azért is kapnál pluszpontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!