Másik szakmára iratkoztm anyumék kiabálnak. Szerintetek jól döntöttem?
Elsőnek is, hogy mi történt velem: http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tanarok-iskolatarsak_..
Eljöttem egy másik suliba rendészet szakra ami éretségit is ad. Egy jó osztályba kerültem, de a régi sulimból pár gyerek átjött. Mikor egyszer kimentem a teremből aztán bejöttem kibeszéltek az új osztályomnak. Ezután már senki nem szólt hozzám. Pedig tényleg változtattam magamon beszédes voltam mindenkivel év elején oda mentem mindenkihez ismerkedni ami nálam nagy szó. De volt sulimból jött emberkék megint tönkre tettek. Megint depresszióba estem nem jártam suliba. Tegnap elegem lett bementem a suliba, hogy leszámoljak és ott hagyjam. Jött az osztályfőnököm, hogy nem vagyok figyelmes meg hogy nem kellenek olyan rendészek akikben nem lehet megbízni és oknélkül hiányoznak. Azt mondta válasszak másik szakmát, de már csak egy üres hely volt a szövőnél aminek nagyon örültem ott van a legjobb baratnőm. Végűl nem számoltam le nem akarom abba hagyni a sulit. A szövő három éves szóval olyan mintha megse buktam volna a gimibe. Szövő után pedig kereskedelmi suliba megyek ahova mindíg is akartam volna azután gyorstalpalón leteszem az 2 év alatt az éretségit. Nagyon jó osztályom lett a szövőben egy nap alatt összebarátkoztam mindenkivel. Anyum lehord engem minden sinternek és senkiházinak mert hogy hogyan mertem ezt megtenni. De nem veszi észre, hogy végre megkönnyebbülten járok suliba és, hogy nyugottabb vagyok.
Szerintem meg veled van baj. Csak idö kérdése, hogy mikor ekzdik ott is a pletykákat - mert ugye ismerösök mindenhol vannak.
Emellett ha évente legalább egyszer iskolát/szakot váltasz, az nagyon értelmetlen, és kimondottan rossz fényt vet rád.
A problémák elöl elmenekülni értelmetlen dolog, mivel az alapporbléma BENNED van, nem tudsz kiállni saját magadért.
De azt nem értem, hogy szülöi engedély/beleegyezés nélkül hogy tudsz másik szakra menni?
Előző: sehogy.
Kérdező, fárasztó vagy.
1.rendeszetin amugyse lenne eselyed mert nem mennel at az alkalmassagi pszicholohia teszten.
2. A szovo cucc teljesen felesleges dolog, csak elveztekedsz meg tobb evet, foleg hogy erettsegit se ad.
3. Ha a kereskedelem az almod menj el egy olyan suliba ahol 3 ev a szakmai plusz ketto az erettsegi. Vagy forditva. De ez igy teljesen ertelmetlen es kesobb ezt a 3 ev kiesest sajnalni fogod... nezd meg milyen kovetelmenyek vannak egy olyan munkahoz amit szeretnel majd.. legyen iskolad, meg 15 ev szakmai tapasztalat meg 2 nyelvvizsga, de ne legyel tobb 25 evesnel..
Nem tudom - és nem is érdekel - hogy a te családodban mi a szokás.
Azt viszont tudom és nem családtagoktól is elvárom, ha megbeszélünk valamit (esetedben tanulmányod, iskoládat), a másik fél az én megkérdezésem nélkül ne változtasson.
A szülő kötelessége eltartani a még nem felnőtt, keresőképtelen gyerekét,
a gyerek kötelessége, hogy eltartásra méltó legyen.
Ha már úgy is össze-vissza iratkozol keress egy sulit, ami ad érettségit és oda menj, nem az hogy elvégzed ezt meg még kereskedelem és utána érettségi, mert ez felesleges.
Amúgy nem hiszem, hogy az az anyád baja, hogy mit tanulsz, hanem hogy így sunyiban a háta mögött intézkedtél. Amit nem is értek hogyan ha a linkelt részben az van, hogy 16 vagy, de 18ig semmilyen papír nem hivatalos amit nem írt alá a szülő/gyám.
Keresd fel az iskola pszichológust, mert ez nem megoldás, hogy ha vkivel nem jössz kik akkor inkább szeded a sátorfádat és átiratkozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!