Az egyetemi tanulnivaló mennyivel nehezebb mint pl egy gimiben?
Sokkal nehezebb.
Nekem kozepsuliban nagyon jol ment a matek, aztan egyetemen gepeszmernokin kokemenyen megszenvedtem, orultem ha megvolt egyaltalan a vizsga.
Műszaki szakközépbe jártam. (átlagosnál talán picit jobb voltam, főleg a szakmai tárgyakból).
Műszaki fősulin a szakközepes mechanikát az első konzultáció második órájának a végére vettük át.
Nem kifejezetten nehéz az anyag, hanem sok.
És sokszor (mindig) begyűrűzöl, hogy nincs elég időd készülni. Főleg építészmérnökin (de építőn és gépészen is) nagyon sok a rajzolni való ami baromira "emészti" az idődet, energiádat.
# 5/5 Időpont ma 21:30
Egyetértek veled.
Avval főleg, hogy mérnökin kevesebb a matek, meg is ittam nem egyszer a levét.
Nem egyszer nem az adott tantárggyal (fizika, elektrotechnika) volt a baj, hanem a hiányos matektudással.
A Zh azért úszott el, mert azt ugyan tudtam, hogy hogyan kell kiszámolni de mégsem kaptam jó végeredményt elsőre, mert nem ment "csípőből" a matek.
A vége az lett, hogy elment az idő és a zh is.
Általános fizika nincs a karon, csak résztudományokkal kell foglalkozni, de ennek középiskolában csak az alapjait tanítják. Bevezetés a tartószerkezet-tervezésbe, statika, szilárdságtan I-II, szilárdságtan alapszigorlat, épületfizika... az első két évben, ezekhez legjobban a szakközepes könyvek és tárgyak passzolnak, de csak az alapok. Mindegyik tanulható, de el lehet hasalni, pláne ha nem tanul az ember könnyen begyűjthet egy-két év csúszást is a sziltan tanszék tárgyaiból.
Matek itt a "leggagyibb" az egyetemen, 4+2 kreditért az első évben, a faktos anyag alapnak nem rossz hozzá, de annál több kell.
Üdv,
egy másodéves BME-s építészhallgató
Én műszaki menedzserre járok. Nyilván nem olyan szinten tanulunk fizikát, mint a mérnökök!! Viszont van nagyon sok egymásraépülő tárgyunk. Matek I (Matek II) -> Fizika -> Elektrotechnika, Mechanika -> Mechatronika -> és szakiránytól függően további műszaki tárgyak.
Illetve további tárgyak ahol a fent írt "alaptárgyakból" szerzett ismereteket kell használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!