Csilla200 kérdése:
Történelem tanár szeretnék lenni, melyik főiskolára menjek?
Figyelt kérdés
Történelem tanár szeretnék lenni ,de szeretnék elvégezni egy főiskolát ,és csak utána az egyetemet. Melyik főiskolára mehetnék ?2015. okt. 9. 16:30
1/12 anonim válasza:
Nem vagyok benne biztos, hogy érted a felsőoktatási rendszerünket. Miért gondolod, hogy jó lenne főiskolát, majd egyetemet végezni ahelyett, hogy egyből egyetemre mennél?
Egyébként történelem szakra kell menned. Ha főiskolán végzed el, akkor csak általános iskolában taníthatsz.
2/12 anonim válasza:
Annyit pontosítanék, hogy főiskolai végzettséggel már nem lehet tanárként dolgozni. A kérdést nem igazán értem.
3/12 A kérdező kommentje:
Azt tudom ,hogy mesterképzés kel la középiskolai oktatáshoz . De én úgy tudom ,hogy előtte mehetek főiskolára . Vagy nem ajánlatos ?
2015. okt. 9. 16:47
4/12 anonim válasza:
De milyen szakra akarsz menni? Történelem, vagy valami egészen más?
5/12 A kérdező kommentje:
Igen történelem szakra szeretnék menni
2015. okt. 9. 16:53
6/12 anonim válasza:
Ha még érvényben van a bolognai rendszer, akkor fogsz kapni egy Bsc diplomát akkor is, ha egyetemre jelentkezel. De bavallom annyira nem vagyok otthon a témában. Ha biztosan tudod, hogy történelem tanár akarsz lenni, akkor válaszd azt a képzést, ami a legrövidebb úton eljuttat oda.
7/12 A kérdező kommentje:
Akkor szerinted menjek rögtön az egyetemre ?
2015. okt. 9. 17:00
8/12 anonim válasza:
Attól tartok, hogy te még csak általános iskolás vagy. Odébb van az még, ne foglalkozz azzal, hogy hova mész. A főiskola és egyetem szerepe az utóbbi években teljesen átértékelődött, ma alapképzés és mesterképzés van, de a tanárság szempontjából ennek semmi jelentősége, a tanárnak osztatlan mesterképzésre kell menni, és a tanulmányi évek számától fgg, hogy a végén hol taníthat a diplomájával. Egyébként kétszakos tanárképzés van, úgyhogy muszáj lesz egy másik szakot is választani mellé.
9/12 anonim válasza:
Tanárképzés ma már nem a bolognai szerint megy, pár éve összevonták az alap- és mesterképzést, most osztatlan tanárszakra kell jelentkezned. Felvi.hu honlapon nézz körbe. Ha történelem szakra mész, azzal ma már nem lehet belőled tanár.
10/12 A kérdező kommentje:
középiskolás vagyok , így érdekelt vagyok a témában. Tudom ,hogy kell mellé választani egy szakot. Én a földrajzra gondoltam.
2015. okt. 10. 19:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!