Én villanymérnöknek készülök (pontosabban villamosmérnök) de még csak 8-os vagyok és nem tudom hogy melyik középiskolába menjek. Ahova gondoltam:Eger és Pest. Tudnátok segíteni hogy melyik iskolába mennyek?
Olyan, hogy "villany"mérnök nem létezik.
Ahhoz, hogy mérnök lehess, érettségi kell, és elönyös, ha reálszakon tanulsz. Külön speciális középiskolára nincs szükség, bármelyik gomnázium vagy müszaki jellegü szakkozépiskola megfelel.
Az Eger/Pest kérdésben meg attól függ, hoyg hol élsz.
Ha Egerben laksz, teljesen jó választás a Dobó István Gimnázium matematika-fizika tagozata.
Ezek érdekes kérdések, mert anno én technikumba jártam ott nem volt olyan erős a matek, mint a gimiben, ez az elején jelentett némi nehézséget, aztán jöttek a szaktárgyak, amelyekben szereplő fogalmakról meg a gimiben végzettek nem volt halvány lila ibolyájuk se.
De az én időmben az első félév volt a nagy vízválasztó, és azon belül is a matek és a fizika, úgyhogy leginkább arra jó készülni - gondolom én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!