El lehet végezni Villamosmérnök szakot napi 5-8 óra tanulással?
én gépészmérnök vagyok, sosem voltam kitűnő, az egyetemen napi 4 óra tanulást javasolnak, amiből kb a fele teljesül a valóságban, mert az évfolyam jelentős része csak abból készül hétről hétre amiből röp zh van minden óra első 5 percében (valaki arra sem, na ők az a 3/4 akik nem érik meg a másodévet)
nekünk ez a matek a mecha és az anyagtudomány
tényleg készülni kell, mert ezekből nagyon könnyű lemaradni, de azért nem kell embertelen mennyiségű tanulásokra gondolni, egyszerűen csak rendszeresen foglalkozni kell velük
gondolom villanyon is hasonló a helyzet
összességében egyébként semmivel sem "nehezebb", mint a gimiben kitűnőnek lenni, amit én sosem értem el, de a gépészkarról még nem vágtak ki :)
"Szaktól, tanártól, tantárgytól is függ persze, de általában nem jellemző az egyik napról másikra való tanulás."
Ez erre a szakra kifejezetten NEM igaz. Vannak időszakok amikor kevesebbet, vannak, amikor többet kell készülni, de itt igenis szükség van arra, hogy a szorgalmi időszakban naprakész legyen a tudásod, mert kb a 3-4.héttől kezdve qva sok a számonkérés.
#4 Nálatok lehet, hogy nem igaz, máshol mégis igaz. Ezért írta az illető, egyetemfüggő/tanárfüggő a dolog.
Egyébként ha a Kérdező rendesen bejár az órákra, egyet sem hagy ki, akkor ideje se lesz 5-8 órákat tanulni egy nap, még ha szeretne sem.
Egyetemtől, szaktól, tanártól, embertől függetlenül sehol sem kell 5-8 órát tanulni. Hát normális vagy, ez kb azt jelentené, hogy elmész suliba, visszaérsz és lefekvésig tanulsz, kb sz..rni sem mehetnél el.
Oké, hogy nehezebb az egyetem, mint a középiskola, de ennyivel nem. A legtöbben igazából egy átlagos héten nem tanulnak ennyit, nem hogy egy nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!