Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit csináljak szerintetek,...

Mit csináljak szerintetek, melyik főiskolára, egyetemre?

Figyelt kérdés

10.-es gimnazista diák vagyok és fakultáció választás előtt!

Szüleim a "vám és pénzügy őr szakmát javasolják, de és a pénzügy és számvitel felé hajlok mivel szeretem a matematikát/kivétel a geometriát azt nem annyira/, mondhatnánk hamar meg is értem de nézegettem a matek emelt érettségit és elég bonyolultnak tűnt igaz még fakton nem tanultam!vagyis egyrészt melyiket válasszak vagy ti mit ajánlanátok és egy "jó" középszintű érettségivel is felkerülni egy kiváló pénzügyi- számviteli suliba?

2010. márc. 15. 16:47
 1/9 A kérdező kommentje:
esetleg valami új számotokra jó szakmát is ajánlatotok hát ha megtetszik!:P
2010. márc. 15. 17:10
 2/9 anonim ***** válasza:
74%

Hát nem tudom, mert tervezik bevezetni, hogy kötelező legyen az emelt matek.

Nyugi, én is 10.-ben nézegettem a matek emeltet és nekem is baromi bonyolult volt, pedig értettem a matekot aztán fakton mindent megtanultam és az emelt réettségim is jó lett.

De ha esetleg faktra mész és mégsem vagy biztos a tudásodban akkor a közép már gyerekjáték lesz.

2010. márc. 15. 17:11
 3/9 anonim ***** válasza:
74%

Vám és pénzügyőr?

Csatolják őket a rendőrökhöz, nesze semmi fogd meg jól munkákra.

Inkább úgy gondolkozz, hogy ki az aki biztosan kifizet, mert egy vállalkozó nem fog és még a munkád is egyik pillanatról a másikra van meg.

Ilyen szempontból a VPOP jó, mert nem a vállalkozó fizet ki és 40 évesen nyugdíjba menni sem utolsó.

2010. márc. 15. 17:14
 4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek hát inkább szüleim akaratoznak hogy menjek rendőrtisztire és úgy vám...bla bla de inkább a pénzügy- számvitel érdekel! de még nem biztos sok más szakmával is kacérkodok! ti mit ajánlanátok??? saját vélemény szak!!
2010. márc. 15. 17:26
 5/9 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok.

Én pont ezért megyek fegyveres testülethez, mert ott kifizetnek 5.-éig. Félreértés ne essék ez is munka, de legalább biztos.

Egyébként csak nézd meg a jelenlegi politikai helyzetet, a rendőrök lesznek mindenek felett, mert a hatalom velük tudja megvédeni magát... éhező rendőrt nem fogsz látni a következő 10-20 éveben!

Ellenben ismerek utcára került számviteliseket...

2010. márc. 15. 18:05
 6/9 A kérdező kommentje:
értem!!de nem vagyok jó tesnevelésből ezért is irodalmi pl:könyvelő munkákat szeretnék:P
2010. márc. 15. 19:09
 7/9 A kérdező kommentje:
de tisztel 2.dik teljesen igazad van!köszönöm válaszod!!
2010. márc. 15. 19:10
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem az unokatesóm Szegeden csinálta a számvitel szakot. Valami 2 éves, nem egyetemi, főiskolai képzésen. Valami Okj szerű volt. De nem kellett neki fizetni, az egyetemhez tartozott, és minden járt neki, ami egy egyetemistának. Ingyen diákbérlet a helyi járatokon, ösztöndíj, egyeseknak kolesz, szoctám, ha jár. ez 3 éve volt. Vagyis akkor kezdte.

Egyébként a könyvelő még ma is keresett szekma, és lehet vele keresni is, akár elég jól is.

2010. márc. 17. 18:30
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm válaszod!remélem is de egy kicsit elbizonytalanodtam sok helyen olvasom hogy kevés a fizetés olyan 100.000ft körül van az kicsit kevés ugy gondolom nem?
2010. márc. 17. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!