Mit csináljak szerintetek, melyik főiskolára, egyetemre?
10.-es gimnazista diák vagyok és fakultáció választás előtt!
Szüleim a "vám és pénzügy őr szakmát javasolják, de és a pénzügy és számvitel felé hajlok mivel szeretem a matematikát/kivétel a geometriát azt nem annyira/, mondhatnánk hamar meg is értem de nézegettem a matek emelt érettségit és elég bonyolultnak tűnt igaz még fakton nem tanultam!vagyis egyrészt melyiket válasszak vagy ti mit ajánlanátok és egy "jó" középszintű érettségivel is felkerülni egy kiváló pénzügyi- számviteli suliba?
Hát nem tudom, mert tervezik bevezetni, hogy kötelező legyen az emelt matek.
Nyugi, én is 10.-ben nézegettem a matek emeltet és nekem is baromi bonyolult volt, pedig értettem a matekot aztán fakton mindent megtanultam és az emelt réettségim is jó lett.
De ha esetleg faktra mész és mégsem vagy biztos a tudásodban akkor a közép már gyerekjáték lesz.
Vám és pénzügyőr?
Csatolják őket a rendőrökhöz, nesze semmi fogd meg jól munkákra.
Inkább úgy gondolkozz, hogy ki az aki biztosan kifizet, mert egy vállalkozó nem fog és még a munkád is egyik pillanatról a másikra van meg.
Ilyen szempontból a VPOP jó, mert nem a vállalkozó fizet ki és 40 évesen nyugdíjba menni sem utolsó.
2. válaszoló vagyok.
Én pont ezért megyek fegyveres testülethez, mert ott kifizetnek 5.-éig. Félreértés ne essék ez is munka, de legalább biztos.
Egyébként csak nézd meg a jelenlegi politikai helyzetet, a rendőrök lesznek mindenek felett, mert a hatalom velük tudja megvédeni magát... éhező rendőrt nem fogsz látni a következő 10-20 éveben!
Ellenben ismerek utcára került számviteliseket...
Nekem az unokatesóm Szegeden csinálta a számvitel szakot. Valami 2 éves, nem egyetemi, főiskolai képzésen. Valami Okj szerű volt. De nem kellett neki fizetni, az egyetemhez tartozott, és minden járt neki, ami egy egyetemistának. Ingyen diákbérlet a helyi járatokon, ösztöndíj, egyeseknak kolesz, szoctám, ha jár. ez 3 éve volt. Vagyis akkor kezdte.
Egyébként a könyvelő még ma is keresett szekma, és lehet vele keresni is, akár elég jól is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!