Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes elmenni tanárnak?...

Érdemes elmenni tanárnak? Mennyit keres? Esetleg mas lehetőségek?

Figyelt kérdés

Most fogok érettségizni es nagyon nem tudom mihez kezdjek. Eddig biztos voltam benne, hogy Anglisztika szakra szeretnek továbbtanulni, de egyre jobban vonz a tanári pálya, angol-nemet tanár szak.

Szerintetek melyik érdemesebb?

Mennyit keres jelenleg egy kezdő tanár? Mennyire lehet bírni ezt a munkát? :D

Esetleg ha tudtok mondhatnatok meg hasonló szakokat, a lényeg hogy az Angolhoz köze legyen, mert az megy a legjobban, illetve idén a németre is jobban rá szeretnek feküdni.

Köszönöm a válaszokat :)

2015. okt. 1. 14:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, ugyan június fele és július...augusztusban már bőven dolgoznak, nem csak akkor van munka, ha diák is :) Azt se felejtsd el, hogy 10 hónapot szabadság nélkül kéne lehúzni, nem úgy van, hogy most akkor elmegyek egy last minute-re a családdal január közepén. Ha a bunkó gyerekek zavarnak, akkor ne menj tanárnak. A tanár elsősorban a gyerekért van, nem a tanított tantárgyért. Ha nem tudod kezelni/ nem szereted a pimaszabb (főleg serdülő korban) gyerekeket, akkor nem lesz könnyebb a munkád, csak azért, mert angolul kell beszélned, hiába szereted. A tanári szakmát sajnos az emberiség jelentős része lenézi, mint úgy általában a közalkalmazottakat. Ha a pénz kicsit is számít nem ajánlom. 15 év kemény munka után megkeresel kb. 250-et (remélem nem mondtam sokat).
2015. okt. 3. 21:53
 12/13 anonim ***** válasza:

"Kedves utolsó, ugyan június fele és július...augusztusban már bőven dolgoznak, nem csak akkor van munka, ha diák is :) Azt se felejtsd el, hogy 10 hónapot szabadság nélkül kéne lehúzni, nem úgy van, hogy most akkor elmegyek egy last minute-re a családdal január közepén."

Szerintem tök egyértelmű volt, hogy viccelek, amúgy meg azt ne akard beadni nekem, hogy a tanárok nyáron megszakadnak a munkában, nem akarok röhögni, mert cserepes a szám.

2015. okt. 3. 22:40
 13/13 anonim ***** válasza:

Ha angol-német szakot végzel el, akkor tuti nem iskolában fogsz kikötni, mert lesz más lehetőséged, ami kevésbé stresszes, és jobban fizet. Ajánlom a tolmácsot, idegenvezetőt. Kezdő tanár nettó 115 körül keres, emellé jár az, hogy minden osztály tele van magatartászavaros, meg egyéb zavaros diákkal (diszlexia stb), akiknek kőkemény idegen nyelvet tanítani, mert a saját anyanyelvük szabályait sem értik.

egy tanár

2015. nov. 14. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!