Matek emelt szintű érettségi?
Szeretnék mindent tudni a matek emeltről!
-ki hogyan készül fel?
-segít a fakultáció?
-milyen könyvből tanultok rá?
-ja és hogy lesznek tételek és körülbelül hány?és hogy könnyedén bemagolható-e?
- Matektanárom szerecsére nagyon jó volt gimiben, plusz otthon gyakoroltam.
- Anélkül meg se próbáld, mivel ha nem jársz faktra csak a középszintű anyagot tanulod, abból meg szinte semmi nincs olyan, amit emelt szinten tanulsz.
- Így konkrétan semelyikből, volt egy 12 próbaérettségi emelt matekból könyv abból csinálgattam, de semmi extra.
- Ha jól emlékszem 20 témakör körül voltak, hááát, nem könnyű megtanulni, meg nem is biztos, magolnod kell, elég ha csak átnézed, mert nagyon sok bizonyítás van.
Sok sikert:)
van egy csomó könyv, de az a jó ha minnél többet használsz, mert mindegyikben kicsit másféle feldatok vannak. (3an vettünk könyveket és azokat cserélgetjük.)
fakultáció nélkül nem tudod megcsinálni.
tételsor, követelménylista:
ha a matekot magolni akarod, akkor maradj szerintem a középszintnél. emeltanyagot nem fogod bemagolni (max a deriválási, integrálási szabályokat).
én pl nem tanultam sosem képleteket, sokkal könnyebb és biztosabb, ha megtanulod használni a 4jegyű függvénytáblát. benne van minden ami kell.
ha magolsz akkor nem biztos (sőt biztos), hogy nem látod át a dolgokat. és emelten nem az kell, hogy észre vedd, hogy ja igen ez egy pitagorasz és akkor behelyetesítek és kész.
sokkal inkább át kell látni az egész eddig tanultakat és tudni is kell alkalmazni.
nézegesd az om.hu-n az eddigi feladatsorokat és majd rájösz te is, hogy ezt magolással nem tudod megírni jóra.
de ha sikerült jól megérteni, akkor az egyetemen is nagy előnyöd lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!