Egyetemisták, diplomások! Ki milyen szakon van/volt? Megbánta? Minek érdemes tovább tanulni?
Hát, én anno tanárnak indultam, magyar-törire akartam menni, a magyar BA-t elvégeztem, de az első év után rájöttem, hogy nyelvész szeretnék lenni és nyelvtechnológiával szeretnék foglalkozni. Szóval mellé elvégeztem a mérnökinfót, illetve most kezdtem a terminológiát is, ez így egy nagyon ütős és nagyon keresett kombó, csak baromi nehéz is.
Nem az a kérdés, minek érdemes, hanem mihez van affinitásod. Hiába mondom, hogy például legyel eü mérnök, mert az ritka és nagyon keresett, egyben az egyik legnehezebb szak és lehet, hogy utálnád. Szóval ez nagyban múlik az érdeklődési körön is.
Ha Dél-Kelet vagy Észak-Kelet Magyarországon szeretnél dolgozni akkor csak az egészségügyi diploma ér valamit.
Ha a Dunántúlon vagy Pesten szeretnél dolgozni, akkor mérnöki, informatikusi, egészségügyi diplomával el lehet helyezkedni. Nekem munkaügyi és társadalombiztosítási diplomám van,júniusban végeztem Szegeden élek, nem tudtam vele elhelyezkedni a városban csak közmunkán irodában. Jogász szakkal sem lehetne elhelyezkedni, úgyhogy azt sem ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!