Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek minek tanuljak...

Szerintetek minek tanuljak tovább?

Figyelt kérdés
4-5-ös tanuló vagyok, idén érettségizek, biosz a választott tantárgyam és mindenképp tovább szeretnék tanulni, de egyszerűen nem fog meg semmi. Gondolkoztam már dietetikuson, gyógytornászon és fogtechnikuson, de rengeteg rosszat hallottam, pl. hogy nem lehet elhelyezkedni meg hogy lenézik az embert, hasonlók. Kérlek segítsegetek és ne az legyen, hogy mindenki leszól. Köszönöm.

2015. szept. 6. 20:21
 1/4 mi a fene ***** válasza:
Valami különlegesebbet válasszál, ezek már olyan tucat pályák.Mikrobioloógus, egyik ismerősöm vegyészmérnök, még doktorált is. böngésszed a továbbtanulási tájékoztatót.Van még egykis időd.
2015. szept. 7. 08:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Tucat lenne a dietetikus kétlem... a jó szakember aranyat ér.
2015. szept. 7. 13:39
 3/4 TatuKati válasza:

Szia!

Én dietetikusként végeztem, csak nem tudom, minek. Lelkesen álltam neki az egyetemnek, de a harmadik év elején, amikor elkezdődtek a gyakorlatok, rájöttem, ez nagyon nem az én életutam. Szülői nyomásra ugyan befejeztem, kicsit dolgoztam a szakmában kórházban, ha eddig se volt kedvem hozzá, az pláne elvettem a kedvem. Kb semmit sem lehetett hasznosítani a megtanultakból. És igen, lenézték az embert..legalábbis kórházban

Most informatikai irányban tanulok, az úgyis mindig érdekelt.

Gyógytornász szerintem keresettebb, sok külföldi álláshirdetés is van. Fogtechnikusról nincs tudomásom, de ismerve a statisztikákat a magyar emberek fogápolási szokásairól hát... szerintem van rá szükség. Egy kórházban dolgozó dietetikus ismerősöm első végzettsége fogászati asszisztens/dentálhigiénikus okj, elvileg magánfogászaton sokkal többet keresett, mint a dietetikus nettó 80/100ezer Ft.

Esetleg optometrista, képalkotó diagnosztikus van még, ami eü terület.

Amikor én felvételiztem (2010) pszichológiára be lehetett magyar-biosz párosítással jutni, ez azért jutott eszembe, mert manapság nagy divat a "coach".

Kérdés persze, mennyire akarsz egészségtudományi, természettudományi területen maradni. :)

2015. okt. 13. 14:06
 4/4 Zslt ***** válasza:
Ha nagyon szereted a biológiát, akk a biológia alapszakot is választhatod. De vannak biológia felsőoktatási szakképzések is. Onnan rengeteg lehetőség van még mindig.
2016. jan. 14. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!