Szerintetek minek tanuljak tovább?
Szia!
Én dietetikusként végeztem, csak nem tudom, minek. Lelkesen álltam neki az egyetemnek, de a harmadik év elején, amikor elkezdődtek a gyakorlatok, rájöttem, ez nagyon nem az én életutam. Szülői nyomásra ugyan befejeztem, kicsit dolgoztam a szakmában kórházban, ha eddig se volt kedvem hozzá, az pláne elvettem a kedvem. Kb semmit sem lehetett hasznosítani a megtanultakból. És igen, lenézték az embert..legalábbis kórházban
Most informatikai irányban tanulok, az úgyis mindig érdekelt.
Gyógytornász szerintem keresettebb, sok külföldi álláshirdetés is van. Fogtechnikusról nincs tudomásom, de ismerve a statisztikákat a magyar emberek fogápolási szokásairól hát... szerintem van rá szükség. Egy kórházban dolgozó dietetikus ismerősöm első végzettsége fogászati asszisztens/dentálhigiénikus okj, elvileg magánfogászaton sokkal többet keresett, mint a dietetikus nettó 80/100ezer Ft.
Esetleg optometrista, képalkotó diagnosztikus van még, ami eü terület.
Amikor én felvételiztem (2010) pszichológiára be lehetett magyar-biosz párosítással jutni, ez azért jutott eszembe, mert manapság nagy divat a "coach".
Kérdés persze, mennyire akarsz egészségtudományi, természettudományi területen maradni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!