Melyik pályát válasszam, hova tanuljak tovább?
Nagyon szeretem a biológiát és a kémiát, ezért mindenképp ezt szeretném tanulni az egyetemen is. Fontos számomra, hogy a későbbiekben emberekkel foglalkozhassak, segíthessek nekik. Ezek a pályák merültek fel bennem:
1,Orvosi. Nagyon tetszik a szakma, és érdekel az orvoslás is. A probléma viszont az, hogy rengeteg idő mire elvégzem. És félek, hogy nem lesz szabadidőm egyetem mellett, és nem fogom bírni a sok stresszt.
2,Fogorvosi. Ez is tetszik, és 5 év után már rendesen dolgozhatnék, viszont sokan mondták, hogy rengeteg fogorvos van, és hogy nincs szükség ennyire.
3,Középiskolai tanár. Régóta gondolkodok ezen is, mivel nagyon szeretem a gyerekeket, az iskola légkörét. Sajnos a helyzet viszont kiábrándító, és mindenki csak lebeszélni tud róla. Félek, hogy később kiderülne, hogy nem tudok velük bánni, úgy viszont kínszenvedés lenne nekem és a diákoknak.
Igazából ez a 3 szakma van, ami felmerült bennem, de nem igazán tudok dönteni közöttük. :(
Mi a Ti véleményetek?
Nézegettem a többi szakmát is, amihez szükség lehet a biosz és a kémia, de azok nem fogtak meg annyira.:)
Igen, azt is olvastam, hogy fogorvosként csak protekcióval lehet érvényesülni. Magánrendelőre biztos nem lenne egyhamar pénzem.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!