A nappali vagy a levelező szak könnyebb az egyetemen?
Figyelt kérdés
Illetve mennyire nehéz az esti tagozat?2015. aug. 31. 14:18
1/6 anonim válasza:
Az adott szaktól függ, az oktatóktól.
Nappalin több segítséget kapsz, részletesebben magyarázzák az anyagot. Levelezőn kevesebb a segítség. Van ahol levelezőn, ugyanazt kérik vizsgán, mint nappalin, de van ahol a levelezőn engedékenyebbek.
Levelezőre általában az megy, aki már dolgozik, akár már van családja is. Nyilván így kevesebb idő van a tanulással foglalkozni, mintha valaki nappalis és más dolga nincs nagyon.
2/6 anonim válasza:
A követelmény szint minden esetben ugyanaz. Nappalin sok mindent elmagyaráznak, amit jobb esetben meg is jegyzel, könnyebb a tanulás. Levelezőn pedig mindent neked kell bemagolni. Igazából neked kell tudnod, hogy hogyan tanulsz, ha hallás után jegyzel meg többet, érdemesebb nappalira menni. Ha pedig jobban megy önállóan, akkor levelező.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, a zöld pacsik természetesen mentek.
2015. szept. 1. 08:14
4/6 anonim válasza:
Nyilvánvalóan a levelezőn nem követelnek meg annyit mint a nappalin mert tisztában vannak vele, hogy amellett munkahely, család, bármi van. Én ezt tapasztalatból mondom, nálunk a levelezőknek sok tátgyból a gyakorlatok anyagát teljesen kihagyják a zhkból vizsgából ugyanis nincs is gyakorlatuk, kevesebb zh, kevesebb házi, nincs kötelező órai jelenlét. Mérnökin teljesen mindegy h többet adnak le órán azzal nem vagy előrébb mert megérteni nagy valószínűséggel otthon fogod amikor leülsz mellé tanulni. A levelező önmagában könnyebb mint a nappali, az hogy mellette dolgozik az illető családja van.. Teljesen egyéni. Van aki ugyan úgy kolis és levelezőn van.
5/6 anonim válasza:
Ha van időd de az egyéni felosztást szereted, akkor a levelező jobb, én a nappalit nem bírtam mert szétszakadtam abban a hajtásban. Levelezőn sokkal nyugisabb, van pár előadásod, megkapod az anyagot, menj el néhány gyakorlatra, aztán oldd meg egyedül a vizsgára felkészülést. Szerintem ez nagyobb önállóságra nevel és rugalmasabb is, így nekem a levelező jobban bejött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!