Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A nappali vagy a levelező...

A nappali vagy a levelező szak könnyebb az egyetemen?

Figyelt kérdés
Illetve mennyire nehéz az esti tagozat?

2015. aug. 31. 14:18
 1/6 anonim ***** válasza:
90%

Az adott szaktól függ, az oktatóktól.

Nappalin több segítséget kapsz, részletesebben magyarázzák az anyagot. Levelezőn kevesebb a segítség. Van ahol levelezőn, ugyanazt kérik vizsgán, mint nappalin, de van ahol a levelezőn engedékenyebbek.

Levelezőre általában az megy, aki már dolgozik, akár már van családja is. Nyilván így kevesebb idő van a tanulással foglalkozni, mintha valaki nappalis és más dolga nincs nagyon.

2015. aug. 31. 14:28
 2/6 anonim ***** válasza:
91%
A követelmény szint minden esetben ugyanaz. Nappalin sok mindent elmagyaráznak, amit jobb esetben meg is jegyzel, könnyebb a tanulás. Levelezőn pedig mindent neked kell bemagolni. Igazából neked kell tudnod, hogy hogyan tanulsz, ha hallás után jegyzel meg többet, érdemesebb nappalira menni. Ha pedig jobban megy önállóan, akkor levelező.
2015. aug. 31. 14:49
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, a zöld pacsik természetesen mentek.
2015. szept. 1. 08:14
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyilvánvalóan a levelezőn nem követelnek meg annyit mint a nappalin mert tisztában vannak vele, hogy amellett munkahely, család, bármi van. Én ezt tapasztalatból mondom, nálunk a levelezőknek sok tátgyból a gyakorlatok anyagát teljesen kihagyják a zhkból vizsgából ugyanis nincs is gyakorlatuk, kevesebb zh, kevesebb házi, nincs kötelező órai jelenlét. Mérnökin teljesen mindegy h többet adnak le órán azzal nem vagy előrébb mert megérteni nagy valószínűséggel otthon fogod amikor leülsz mellé tanulni. A levelező önmagában könnyebb mint a nappali, az hogy mellette dolgozik az illető családja van.. Teljesen egyéni. Van aki ugyan úgy kolis és levelezőn van.
2016. máj. 21. 19:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha van időd de az egyéni felosztást szereted, akkor a levelező jobb, én a nappalit nem bírtam mert szétszakadtam abban a hajtásban. Levelezőn sokkal nyugisabb, van pár előadásod, megkapod az anyagot, menj el néhány gyakorlatra, aztán oldd meg egyedül a vizsgára felkészülést. Szerintem ez nagyobb önállóságra nevel és rugalmasabb is, így nekem a levelező jobban bejött.
2022. jún. 28. 22:47
 6/6 anonim ***** válasza:
5. Egyetértek
2022. dec. 2. 02:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!