Nappali vagy levelező? Ti mi tanácsoltok? Mi a véleményetek?
Gépészmérnöki bsc képzésre járok és az őszi lesz az utolsó félévem. Tavasztól msc-re szeretnék jelentkezni, viszont nem tudom eldönteni, hogy nappalin, vagy levelezőn csináljam.
23 évesen nem szívlelem annyira, hogy a szüleim tartanak el, és szeretnék besegíteni kicsit a háztartásba, ha már ennyit taníttattak, viszont nem tudom jó döntés lenne-e munka mellet a péntekeket-szombatokat végig tanulni, és így készülni a zh-kra, vizsgákra.
Van egy kis mellékkeresetem is, műszaki rajzokat készítek különböző embereknek (cégeknek), ebből kb. 5-600 ezer forint bejön évente, ebből vagyok el az egyetemen, és ebből veszek magamnak ruhát stb.
Szóval ezután a kisregény után abban kérném a segítségeteket, hogy ti mit csinálnátok? Maradnátok nappalin msc-n és csak a tanulással és ezzel a kis mellékkeresettel ellenétek, vagy inkább elkezdenétek pályakezdőként dolgozni a bsc diplomával, ezzel menne az évetek, lenne szakmai tapasztalatotok, el tudnátok kezdeni gyűjteni, segíteni a szüleiteket a rezsiben, viszont ezzel megfosztanátok magatok szinte minden diákkedvezménytől, szabadidőtől, és lehet a tanulás is nehezebben menne így?
Akárkit kérdezek erről, nem tud felhozni előnyöket, hátrányokat, érveket, ellenérveket ez vagy az mellet, és mindenki azt mondja, hogy nekem kell eldöntenem. Ennek ellenére szeretném meghallgatni a ti véleményeteket is.
Előre is köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!