Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Állami vagy költségtérítéses?

Állami vagy költségtérítéses?

Figyelt kérdés
Vannak olyan szakok az egyetemen, ahol az államira és a költségtérítésesre ugyanannyi pont kell. Valaki elmagyarázná nekem, hogyha valaki eléri a ponthatárt, akkor mi dönti el, hogy hova kerül be? Nyilván senki sem fog önszántából költségesre menni, hogyha eléri államira a ponthatárt.
2015. aug. 29. 12:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az dönti el, hogy előtte melyikre jelentkezett. Hamarabb kell jelentkezni, mint hogy kiderülne a ponthatár.
2015. aug. 29. 13:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A felvételi során azt is meg kell adni melyikre jelentkezel (lehet mind a kettőre is). Így a felvételi sorrend dönt.
2015. aug. 29. 13:31
 3/6 A kérdező kommentje:
és ha államira és költségtérítésesre is tegyük fel 370 a pont és nekem van 390, akkor automatikusan államira kerülök be?:) (persze, hogyha államira jelentkeztem)
2015. aug. 29. 13:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha elsőnek írtad az államit és utána a költségest és neked pl 390 pontod van, az államira pedig pl 370 a határ, akkor bekerültél államira. De ha államira 472, költségesre pedig 280 és neked 390 pontod van, akkor költségesre kerülsz.
2015. aug. 29. 13:35
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Akkor van ertelme elore tenni a koltsegteritesest, ha zavar a roghozkotes / elfogytak a tamogatott feleveid.
2015. aug. 29. 14:56
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat:)
2015. aug. 29. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!