Ha egy képzésre államilag támogatottan vettek fel, akkor én elkezdhetem a tanulmányiam végül inkább költségtérítéses formában?
Üdv.,
Adott az alábbi jelentkezés pl.:
1) EKF BTK anglisztika ANA
2) EKF BTK anglisztika ANK
felvettek az 1) helyre pl, akkor bár tudom, hogy a rangsor pont ezért van, hogy nem lehet a második helyre menni, de ha ugyanaz az egyetem, képzés, csak annyi a különbség, hogy költségtérítéses, szóval nem írok alá szerződést, ilyen esetben jelentkezhetek beiratkozásnál költségtérítésesre?
A válaszok mellé megköszönném esetleges jogi utalásokat is, hogy biztos amit hallok.
Köszönöm.
Igen, mehetsz költségesre. Annyi a dolgod, hogy beiratkozol és nem írod alá a hallgatói szerződést, így automatikusan átdobnak majd költségesre.
(Persze ez visszafele nem működik, szóval egy költséges eleve nem írhatja alá a szerződést)
Köszönöm a válaszotok!
Nem rólam van szó, egy jó barátom nevében érdeklődöm. Ő jelenleg Amerikában van, és lenne kint biztos helye. Így az alapképzést megcsinálná itthon, és azonnal menne vissza. Ezért :)
Köszönöm még egyszer!
Arra nem gondoltok, hogy nem KELL itt maradni, csak ha kimész, akkor ki kell fizetni a tandíjat.
Ha úgyis kimész és jól fogsz keresni, akkor abból röhögve visszafizeted a tandíjat, és nem kell most szenvedni a fizetéssel, vagy szülőktől függni.
Ha meg esetleg még sem jön össze a külföld akkor meg ingyen tanultál.
Ne legyetek buták emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!