INGYEN 2. OKJ: nappali vagy esti? Diák jogviszony akkor is megmarad, ha abbahagyom?
Ha már kaptál diákigazolványt, és felragasztották a matricát, azt senki nem fogja elvenni tőled, és október 31-ig mindenféle kedvezményt igénybe vehetsz.
Esti mellett viszont nem lehet a klasszikus diákmunkát végezni, mert az iskolaszövetkezeti jogviszonyhoz nappali tanulói/hallgatói jogviszony szükséges. Illetve ha nincs biztosítással vagy egészségügyi ellátásra való jogosultsággal járó jogviszonyod (pl. bejelentett állás, vagy egy másik nappali jogviszony), akkor rendezned kell azt is a NAV-val (havi kb. 7000 forint).
Előző válaszoló: köszönöm, hogy írtál, mert az esti tagozat ilyen korlátozásáról nem hallottam még - gondolkodtam esti tagozaton is, de akkor ez kilőve.
Igazából pont a NAV-hoz mennék dolgozni... :)
Jelenleg egyébként ez az A/4-es formátumú, ideiglenes diákom van. Csak azt nem értem, hogy kiiratkozásnál nem veszik vissza a diákot? Mert hivatalosan csak így tudom abbahagyni... Ha nem járok be, egy idő után annyi igazolatlanom lenne, hogy kirúgnak, ott meg gondolom azonnal megszűnik a tanulói jogviszony - abban reménykedem, ha én iratkozom ki, megmarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!