Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van teljes lista a tudományága...

Van teljes lista a tudományágakról?

Figyelt kérdés

Már egy ideje keresgélek olyan listákat, mely magába foglalja az összes tudomány ágat, és idáig ezt találtam a legmegfelelőbbnek:

[link]

Esetleg van valami, ami nem szerepel rajta?

Mert úgy gondolom, hogy egészen jól összegyűjti a témaköröket.

Szerintetek jobban működne a középfokú oktatás és a szakember képzés, ha az iskolák csak a hasonló tudományterületeket tanítanák és persze az alapvető tárgyakat, ami mindenki számára egyaránt lényeges?

Aki most rögtön rávágná, hogy ez most is így van, annak mondom, hogy én úgy gondolom távolról sem.

Én közgazdasági szakközépiskolába járok, és a gazdaságot is ugyanolyan erősséggel tanítják, mint az irodalmat, biológiát, vagy a fizikát.

2015. aug. 23. 02:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Érdekes lehet még a könyvtárakban használt ETO, ez minden tudományterületet lefed.

Van még egy könyv, az a címe, hogy A tudomány térképe, 20 évvel ezelőtt adták ki.

Egyébként én nem feltétlenül, illetve nem csak a tudományokból indulnék ki, ha már rajtam múlna az oktatás átszervezése, hanem abból, hogy mire legyen képes a tanuló, ha elvégzi az iskolát. Például legyen képes arra, hogy megalapozott döntéseket hozzon. Pl. el tudja dönteni, hogy egy 40%-os THM-mel felvett áruhitel kedvező-e a számára vagy nem. Persze, ehhez kell tudni azt is, hogy mi az, hogy százalék, meg THM.

2015. aug. 23. 10:30
 2/5 A kérdező kommentje:

Nem felülbírálatként mondom, de rákerestem az ETO-ra, és elég bugyután fest, hogy minden tudományágnak képesek 10-es besorolást adni. Teljesen egyértelmű, hogy nem egyformán ismerünk minden területet.

Arról nem is beszélve, hogy össze nem illő ágakat is egy kategóriába sorolnak.

2015. aug. 23. 18:16
 3/5 anonim ***** válasza:

Ezt is megtaláltad? :)

[link]

2015. aug. 23. 20:33
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem, viszont köszönöm, hogy belinkelte.

Végig fogom olvasni.

2015. aug. 24. 01:34
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen, ez valóban nagyon jól ki van dolgozva.

néhány hiba azért van a megvalósításban, de nem rossz.

Van ennek weboldala, vagy valamilyen listája, mely az összes egységet magába foglalja?

2015. aug. 24. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!