Diploma nélkül meg lehet élni?
Figyelt kérdés
Vagy csak éhbérért dolgozó rabszolga leszek majd?2015. aug. 22. 19:29
1/6 anonim válasza:
Diplomával is lehetsz éhbérért dolgozó rabszolga. Meg lehet élni nélküle is, ahogyan a diploma megléte sem jelent automatikusan jólétet.
2/6 anonim válasza:
Haveromnak építőipari cége van, durván jól keresnek a szakik
3/6 anonim válasza:
Az a baj,hogy nagyon sokan így gondolkodnak,hogy diploma nélkül senkik lesznek és épphogy ki fognak jönni a fizetésükből. Első válaszolónak igaza van: nagyon sokan diplomásként is alig jönnek ki a fizetésükből. Nem azt mondom,hogy ez a jellemző,de az a rossz sztereotípia él mindenkiben,hogy diploma nélkül csóróság,diplomával meg gazdagság. Nem teljesen így működik. Hozzátenném,hogy az én ismerettségi körömben lévő gazdagok közül egyik embernek sincs diplomája! (illetve van,akinek van,de egy teljesen más területen alapított vállalkozást,amiből pénze lett)
4/6 A kérdező kommentje:
És milyen területeken lehet elhelyezkedni diploma nélkül? Legszívesebben irodában dolgoznék, informatika vagy hasonló okj mennyit ér? Nyelvvizsga már van.
2015. aug. 22. 20:20
5/6 anonim válasza:
ez így nehéz kérdés,hogy hol tudsz elhelyezkedni,mert legszívesebben azt mondanám,hogy szinte bárhol (parlamentben is van jó pár ember,akik diploma nélkül vannak). Nem vagyok munkáltató,nem tudom hogyan állnak az okj-hez. A nyelvvizsga is szép papíron,de sokszor ha olyan munkára jelentkezel,ahol használni is kell a tudásod,akkor idegen nyelven van az állásinterjú,vagy valamikor máskor megbizonyosodnak róla,hogy tényleg tudod az adott nyelvet (tehát nem a papír számít,hanem a tudás). Ez is relatív amúgy,mert akár nyelvtudás nélkül is lehet valakiből nagyon gazdag. Irodába tippem szerint legalább egy középfokú angol kell.
6/6 A kérdező kommentje:
Középfokú angolom van, és elég jól beszélem, sorozatokat is angolul nézem, szoktam is angolul beszélni nem magyar ismerősökkel interneten keresztül (skypeon).
2015. aug. 22. 20:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!