Védőnő szeretnék lenni. De mit és hogyan?
Nálatok nincs védőnő a suliban?:D Kell lennie szerintem:) Megkereshetnéd, sztem biztos szívesen mesél pár dolgot:)
Amúgy:
"Munkájuk a családtervezéssel kapcsolatos tanácsadással, az anya- és szülői szerepre való felkészítéssel kezdődik, majd a fogantatás után a várandós kismamák „gondozásával” folytatódik, mely magában foglalja fontos szűrővizsgálatok elvégzését és az anya szociális környezetének vizsgálatát. A gyermek születése és a család hazaérkezése utáni első feladat, az anyatejes táplálás módszereinek tanítása és a gyermek körüli mindennapi teendők ismertetése is a védőnőre hárul. Az újszülött állapotának, fejlődésének figyelemmel kisérése a védőnő mindennapi munkájának a része. A gyermek- és ifjúkori (2–18 éves) szűrővizsgálatok, a közösségi-egészségügyi gondozás, a felvilágosító tevékenység mellett védőoltásokkal kapcsolatos szervezői feladatokat is végeznek. A megfelelő szakemberek felkutatásával segítenek a családok szociális és egészségügyi problémáinak leküzdésében. Részt vesznek a nővédelmi szűrővizsgálatok megszervezésében. Mindennapi munkájuk adminisztratív részét képezi a begyűjtött népegészségügyi adatok összesítése, értékelése."
Úgy tudom elég szarul keresnek amúgy. Egy közalkalmazotti bértáblát nézz meg:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!