Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Védőnő szeretnék lenni. De...

Védőnő szeretnék lenni. De mit és hogyan?

Figyelt kérdés
szóval a feladata a prevenció, magyarul megelőzés. De mit mikor és hogyan kell csinálnia? Ja és a kezdő fizetése mennyi? Meg ha esetleg olvasná ezt egy védőnő vagy aki tényleg tud erről a témáról akármit is, akkor belemennék szívesen egy levelezgetésbe csetbe vagy pedig találkozóba.
2010. márc. 9. 17:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Nálatok nincs védőnő a suliban?:D Kell lennie szerintem:) Megkereshetnéd, sztem biztos szívesen mesél pár dolgot:)

Amúgy:

"Munkájuk a családtervezéssel kapcsolatos tanácsadással, az anya- és szülői szerepre való felkészítéssel kezdődik, majd a fogantatás után a várandós kismamák „gondozásával” folytatódik, mely magában foglalja fontos szűrővizsgálatok elvégzését és az anya szociális környezetének vizsgálatát. A gyermek születése és a család hazaérkezése utáni első feladat, az anyatejes táplálás módszereinek tanítása és a gyermek körüli mindennapi teendők ismertetése is a védőnőre hárul. Az újszülött állapotának, fejlődésének figyelemmel kisérése a védőnő mindennapi munkájának a része. A gyermek- és ifjúkori (2–18 éves) szűrővizsgálatok, a közösségi-egészségügyi gondozás, a felvilágosító tevékenység mellett védőoltásokkal kapcsolatos szervezői feladatokat is végeznek. A megfelelő szakemberek felkutatásával segítenek a családok szociális és egészségügyi problémáinak leküzdésében. Részt vesznek a nővédelmi szűrővizsgálatok megszervezésében. Mindennapi munkájuk adminisztratív részét képezi a begyűjtött népegészségügyi adatok összesítése, értékelése."

Úgy tudom elég szarul keresnek amúgy. Egy közalkalmazotti bértáblát nézz meg:)

2010. márc. 9. 18:05
 2/3 A kérdező kommentje:
honnan tudsz ennyi mindent róluk?
2010. márc. 9. 18:37
 3/3 anonim ***** válasza:
Idézőjelben volt, tehát nem az én költeményem:) De amúgy felvi.hu;)
2010. márc. 9. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!