Melyik a jobb ELTE, vagy Szeged TTK matek szak?

Figyelt kérdés
ELTÉ-re 20 ponttal több kell de gondolom az egyáltalán nem mutatja melyik az erősebb hisz mindkettőre 300 pont alatt van a ponthatár. És melyiken milyen tan székek vannak, mert honlapon nem nagyon találtam pontosabb leírást. előre is löszi a segítséget.
2010. márc. 8. 21:20
 1/9 anonim ***** válasza:

csak az ELTEről tudok nyilatkozni, az jó.

A matek intézet honlapja: [link]

a szervezetek menüpont alatt találod a tanszékek felsorolását.

A ponthatár semmit nem jelent, természettudományos képzésre kevesen jelentkeznek, így alacsonyak a ponthatárok. Viszont rendesen kirakják, aki nem odavaló, így a színvonal magasabb, mint sok felkapott szakon, ahova nehéz bejutni.

Ha további kérdésed van, írj.

2010. márc. 8. 21:35
 2/9 A kérdező kommentje:
Elsőnek az Eltét jelöltem meg csak azóta páran elbizonytalanítottak. egy Eltés óraadó az mondta hogy ott az ott tanítók túl sokat foglalkoznak egymás fúrásával és kevesebbet a tényleges tanítással. Azt mesélte egy ottani földrajz szakos hogy pont emiatt a szegedi egyetem földrajz szaka már hasznosabb és erősebb mint eltén.
2010. márc. 8. 21:41
 3/9 anonim ***** válasza:
76%

gőzöm sincs a földrajz szakról, de a matekon jó tanárok vannak, akik jól tanítanak - legalábbis eddig az engem tanított tanárok döntő többsége igen jó volt. Hogy mennyire megy a fúrás, gőzöm sincs, én diákként nem érzékelem, és amíg így van, nem is igazán érdekel.

Milyen szakirányba mennél: matek, alkalmazott amtek, tanár vagy elemző?

2010. márc. 8. 21:48
 4/9 A kérdező kommentje:
az elemző nem annyira szimpatikus. az alkalmazott matek az milyen? meg a sima matek, ha jól értelmeztem és van olyan
2010. márc. 8. 21:55
 5/9 anonim ***** válasza:
Alkalmazotton vagyok még osztatlan képzésben, már csak persze bsc/msc megy. Az alkalmazotton nem mennek rá annyira totál brutál módon az elméletre (korábban matematikus szakról buktam ki, így kb. rálátásom van, elég mély ott az anyag), azt szokták mondani, hogy kb. 10-szer könnyebb, mint a matematikus szak, de 10-szer nehezebb, mint a volt matematika tanári szak (már nincs egyszakos tanári képzés).
2010. márc. 8. 22:01
 6/9 A kérdező kommentje:
Akkor még olyan kérdésem lenne hogy mikor kell választani, és hogy csak halasztással lehet-e áttérni másikra
2010. márc. 8. 22:06
 7/9 anonim ***** válasza:
elte matek inkább, de a szegedi sem lehet rossz. elte matekosok elég jól szoktak szerepelni (kiemelkedően jól) nemzetközi versenyeken és azt hallom h ez azért van mert a tanítás magas színvonalú.
2010. márc. 8. 22:11
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

beállítottság kérdése, nekem matekosként az alk.mat-os cuccoktól, mint num. anal áll ketté a fülem.

Az elemző valóban nem nagy szám.

A matek szakirány az elméleti matematikus képzés, az alk. mat az alkalmazott matematikus, de ezek között azért nagy az átfedés, átjárás.

Az alk. matekosok sokkal jobban rámennek a valódi alkalmazásokra, a matekosok inkább az elméletre mennek, ez embere válogatja, kinek mi jön be jobban, mindkettőnek megvannak a maga kihívásai bőven. Az első évben (vagy talán csak első félévben, erre most bevallom őszintén nem emlékszem) úgyis még együtt van az egész matematika alapszak (a matematika alapszak a BSc, ennek a szakirányai a matek, alk. matek, tanár és elemző), csak utána kell dönteni melyik szakirányba mész.

Az átváltás szerintem a matematikus és alk. mat között később sem lehet olyan durva, ismerek mindkét irányba átjelentkezettet.

2010. márc. 8. 22:14
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia! Ismerek egy Eltés matekos lányt. Ő azt mondta, hogy jó színvonal. Csak ugye alacsony a pont (200 valamennyi talán) ezért az elején sok a zokni, akinek nem ott lenne a helye.

Szeged se rossz (ott nem ismerek senkit), de jó híre van :)

2010. márc. 9. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!