Melyik a jobb ELTE, vagy Szeged TTK matek szak?
csak az ELTEről tudok nyilatkozni, az jó.
A matek intézet honlapja: [link]
a szervezetek menüpont alatt találod a tanszékek felsorolását.
A ponthatár semmit nem jelent, természettudományos képzésre kevesen jelentkeznek, így alacsonyak a ponthatárok. Viszont rendesen kirakják, aki nem odavaló, így a színvonal magasabb, mint sok felkapott szakon, ahova nehéz bejutni.
Ha további kérdésed van, írj.
gőzöm sincs a földrajz szakról, de a matekon jó tanárok vannak, akik jól tanítanak - legalábbis eddig az engem tanított tanárok döntő többsége igen jó volt. Hogy mennyire megy a fúrás, gőzöm sincs, én diákként nem érzékelem, és amíg így van, nem is igazán érdekel.
Milyen szakirányba mennél: matek, alkalmazott amtek, tanár vagy elemző?
beállítottság kérdése, nekem matekosként az alk.mat-os cuccoktól, mint num. anal áll ketté a fülem.
Az elemző valóban nem nagy szám.
A matek szakirány az elméleti matematikus képzés, az alk. mat az alkalmazott matematikus, de ezek között azért nagy az átfedés, átjárás.
Az alk. matekosok sokkal jobban rámennek a valódi alkalmazásokra, a matekosok inkább az elméletre mennek, ez embere válogatja, kinek mi jön be jobban, mindkettőnek megvannak a maga kihívásai bőven. Az első évben (vagy talán csak első félévben, erre most bevallom őszintén nem emlékszem) úgyis még együtt van az egész matematika alapszak (a matematika alapszak a BSc, ennek a szakirányai a matek, alk. matek, tanár és elemző), csak utána kell dönteni melyik szakirányba mész.
Az átváltás szerintem a matematikus és alk. mat között később sem lehet olyan durva, ismerek mindkét irányba átjelentkezettet.
Szia! Ismerek egy Eltés matekos lányt. Ő azt mondta, hogy jó színvonal. Csak ugye alacsony a pont (200 valamennyi talán) ezért az elején sok a zokni, akinek nem ott lenne a helye.
Szeged se rossz (ott nem ismerek senkit), de jó híre van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!