Ha most nem nyúlok a diákhitelemhez, következő félévben automatikusan kapom?
Előző évben folyamatosan kaptam a diákhitelt, sajnos jövőre is szükség lesz rá. Megnéztem a hitelem állapotát, a hitelkonstrukció szabad, állapot adategyeztetés, és nincs szüneteltetve.
Ebből számomra egyértelmű, hogy októberben majd jönni fog a szeptemberivel együtt, anyámnak viszont nem annyira. Szeretnék biztos lenni, hogy igazam van, ha nincs akkor most derüljön ki. :)
A válaszaitokat előre is köszönöm.
Én még 2009-ben vettem fel diákhitelt, utána pedig azt a képzést nem folytattam, ezért elkezdtem fizetni a diákhitelt. Tavaly ősszel egy másik intézménybe nyertem felvételt és ezt jeleztem is a Diákhitel intézet felé,hogy akkor innentől szüneteltetni szeretném a törlesztésemet. Ezt meg is tették (aktív jogviszonyban nem kell törleszteni), az viszont egyértelmű volt nekik, hogy akkor én biztos továbbra is kérni fogom a diákhitelt, hiszen azt nem kértem külön, hogy ne utalják. Csak azt kértem, hogy a törlesztés szüneteljen.
Szóval a hosszú rizsa lényege, hogy mivel nem kértem, hogy ne utalják a diákhitelt így maguktól utalták, még ennyi kihagyott év után is. Volt nagy meglepetés októberben mikor kiutalták :D
Szóval, ha nem kérted, hogy ne utalják akkor automatikusan küldeni fogják az aktív féléveidben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!