Szeretnék fizikából érettségizni, és ilyen ágon továbbtanulni. Légyszi?
Hali.Én fizika szakos szakközépbe tanulok.Célom a BME.Nagyon szeretem én is a fizikát.
Milyen könyvből tanulsz?
Én azt csinálnám, hogy fognám a kilencedikes tizedikes könyvemet, és újra átvenném az összes anyagot.Olvasnám a könyvet, ki írnám a szabályt, nagyjából megtanulnám, megcsinálnám a könyv (és ha van feladatgyűjtemény akkor a feladatgyűjteményből) az összes feladatot.
Persze ehhez nagy türelem kell és tényleg lekell ülni tanulni, és magolni befele a szabályokat.
Ezentúl figyelj oda órán és mindig csinálj házit!
Lassanként próbálj megoldani 1-2 érettségi feladatsort is szerintem!...
És végül itt van 2 link:
Az egyik a sulinet tudásbázis tananyagai, a másik a realika educatio tananyagai.
Remélem segít mind2.
Amiket a tanulással kapcsolatban mondtam tartsd be őket!Ülj le és vegyél át minden egyes anyagot kilencediktől kezdve.
Sok sikert! =)
Szia!
Végül is a 7. és 8. oszt. leegyszerűsített anyaga a gimsnek.. Szóval elég a gimis. Nekem is hasznos volt a válasz mert én is fizikából érettségizem és azt tervezem h megveszem a Műszaki Könyvkiadó emelt szintű középiskolai tankönyvcsaládját. Ezt ajánlják azoknak akik fizikából továbbtanulni szándékoznak.
Hát ha tényleg az alapoktól kell minden akkor inkább a 7-8.-osból kezd el a tanulást.
De utána feltétlen a 9-10.-es kell, mert az általános iskolás nem elég az érettségihez.
Ja és még annyi, hogy azért az az általános iskolás tananyag, ahogy elgondolkodtam rajta, nem olyan túlságosan sok és nehéz, nekünk pl teljesen más az anyag, és ami az általános isk. könyvbe van, azt a mostani könyvben letudják 2 oldalnyi "emlékeztető" szöveggel.
De nem árt tisztában lenni azzal sem.
De az ált. isk tananyaga, az benne van a gimisben is csak jobban elmagyarázva sztem.
+ Minden évben felteszi az oktatási minisztérium a követelményeket és a tételeket szóbeli és írásbeli érettségihez. Az alapján is kidolgozhatod..
Úgy látom csak az emelt szóbeli témakörei vannak fent, de ez nagyjából megegyezik a témakörökkel.
Írásbelin úgy tudom lesz 2 számolós feladat, a többi tippelős kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!