Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szeretnék fizikából érettségiz...

Szeretnék fizikából érettségizni, és ilyen ágon továbbtanulni. Légyszi?

Figyelt kérdés
2 év múlva érettségi, eddig nem tanultam fizikát, de érdekel. az ok, hogy miért nem tanultam az annyi volt, hogy bár érdekel, nem vettem komolyan. így is 3-4es voltam végig, viszont most elhatároztam, hogy mivel ez érdekel, és tetszik is, ez lesz a fő útmutató, hogy milyen sulit egyetemet válasszak. ha rátalálok az útra, szerintem fogom tudni követni, viszont ahhoz, hogy rátaláljak a segítségeteket kérem!
2010. márc. 6. 22:13
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
az is elég, ha adtok egy linket ami alapján el tudom sajátítani az alapokat.. mivel ha nincs stabil alap, nehezen áll meg egy jó szerkezetű épület :)
2010. márc. 6. 22:14
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Hali.Én fizika szakos szakközépbe tanulok.Célom a BME.Nagyon szeretem én is a fizikát.

Milyen könyvből tanulsz?

Én azt csinálnám, hogy fognám a kilencedikes tizedikes könyvemet, és újra átvenném az összes anyagot.Olvasnám a könyvet, ki írnám a szabályt, nagyjából megtanulnám, megcsinálnám a könyv (és ha van feladatgyűjtemény akkor a feladatgyűjteményből) az összes feladatot.

Persze ehhez nagy türelem kell és tényleg lekell ülni tanulni, és magolni befele a szabályokat.

Ezentúl figyelj oda órán és mindig csinálj házit!

Lassanként próbálj megoldani 1-2 érettségi feladatsort is szerintem!...

És végül itt van 2 link:

[link]

[link]

Az egyik a sulinet tudásbázis tananyagai, a másik a realika educatio tananyagai.

Remélem segít mind2.

Amiket a tanulással kapcsolatban mondtam tartsd be őket!Ülj le és vegyél át minden egyes anyagot kilencediktől kezdve.

Sok sikert! =)

2010. márc. 6. 22:37
 3/11 A kérdező kommentje:
köszi! szerinted a 7.8.as anyagok nem szükségesek?
2010. márc. 6. 23:03
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Végül is a 7. és 8. oszt. leegyszerűsített anyaga a gimsnek.. Szóval elég a gimis. Nekem is hasznos volt a válasz mert én is fizikából érettségizem és azt tervezem h megveszem a Műszaki Könyvkiadó emelt szintű középiskolai tankönyvcsaládját. Ezt ajánlják azoknak akik fizikából továbbtanulni szándékoznak.

2010. márc. 6. 23:57
 5/11 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2010. márc. 7. 00:08
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha tényleg az alapoktól kell minden akkor inkább a 7-8.-osból kezd el a tanulást.

De utána feltétlen a 9-10.-es kell, mert az általános iskolás nem elég az érettségihez.

2010. márc. 7. 01:21
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ja és még annyi, hogy azért az az általános iskolás tananyag, ahogy elgondolkodtam rajta, nem olyan túlságosan sok és nehéz, nekünk pl teljesen más az anyag, és ami az általános isk. könyvbe van, azt a mostani könyvben letudják 2 oldalnyi "emlékeztető" szöveggel.

De nem árt tisztában lenni azzal sem.

2010. márc. 7. 01:26
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

De az ált. isk tananyaga, az benne van a gimisben is csak jobban elmagyarázva sztem.

+ Minden évben felteszi az oktatási minisztérium a követelményeket és a tételeket szóbeli és írásbeli érettségihez. Az alapján is kidolgozhatod..

2010. márc. 8. 17:02
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom csak az emelt szóbeli témakörei vannak fent, de ez nagyjából megegyezik a témakörökkel.

[link]

Írásbelin úgy tudom lesz 2 számolós feladat, a többi tippelős kérdés.

2010. márc. 8. 17:13
 10/11 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm mindenkinek :))
2010. márc. 8. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!