Pontosan hogy is van ez? 11. -es vagyok, jövőre fogok érettségizni és utána majd szeretnék továbbtanulni. Mik számítanak a továbbtanuláshoz?
Én úgy tudom, hogy az érettségi jegyek, a 11. évfolyam végi jegyek és a 12. évfolyam félévi jegyek (az érettségi tantárgyakból).Jól tudom? Illetve minden felsőoktatási intézménybe való bejutáshoz ezek számítanak, vagy változó? Sajnos ezt még egy tanár se magyarázta el normálisan...
Kösz a válaszokat!
Duplázhatsz is. Ilyenkor ki kell választanod két tantárgyat, amiből érettségizel és azoknak a százalékokban mért értékét megduplázzák majd összeadják. (tehát pl választod a történelmet meg az angolt, a törit megírod mondjuk 90%osra, az angolt 95-re, akkor 90*2+95*2 vagyis 180+190=370. Tehát az érettségidre 370 pontot kaphatsz, amihez még hozzá tudod számoltatni a pluszpontjaidat (nyelvvizsga, sporteredmények, versenyek stb)
Ez a verzió főként azoknak jó, akik mondjuk töriből és angolból nagyon jók, de a matek és a magyar nem megy nekik. Mert ilyenkor csak ezt a 2 jegyet nézik, a többi érettségi tárgyból pedig az a lényeg, hogy 20% felett legyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!