hogyhogy nem érettségiztél matematikából? abból kötelező, kivéve, ha van róla szakvéleményed, hogy diszlexiás vagy. ha valóban az vagy, akkor nem lesz egyszerű
2015. júl. 26. 13:58
3/8 A kérdező kommentje:
igen van matekfelmentésem még általánosból, habár szerencsés voltam és a középiskolai tanárom erőltette hogy mégis részt vegyek matek órán és lazán hármas voltam
viszont utolsó évben elment én meg lusta mód kihúztam magam alóla
a problémám általánosba a számolással volt
(nem tudtam osztani)ügye akkor nem használhattunk számológépet
aki adta a felmentést mondta hogy nincs diszkalkúliám, csak az alapok nincsenek meg
nem magyarázkodni akarok :)
2015. júl. 26. 14:45
4/8 anonim válasza:
Fel lehet bőven. A középszintű matek egy vicc, én annyit tanultam rá anno, hogy megcsináltam az összes régebbi feladatsort, leellenőriztem, ami nem ment, annak utána néztem, hogy kell, aztán így írtam 100%-ot. Most nem mondom, hogy ezzel garantált a 100, de hogy a feladatok 60-70%-a évről-évre ismétlődő típusfeladat, az fix.
utolsó: úgy is jelentkezhetek studiumgenerale felkészítőre, hogy már nem vagyok középiskolás? (nem rég érettségiztem)
vagy ez csak középsulisoknak ingyenes ?
2015. júl. 27. 14:28
8/8 Brain Storming válasza:
A megadott linken ott vannak az eddigi érettségi feladatsorok és a megoldási útmutatók is. Megoldasz egy feladatsort, megnézed a megoldásban, ott kiderül, hogy melyik feladatcsoportban, milyen témában vannak hiányosságaid, és azzal már el tudsz indulni az önálló tanulásban is. A MOZAIK-os tankönyvsorozat eléggé szájbarágós, ha az egyik évfolyamos feladatokkal nem boldogulsz, megkeresed a téma feldolgozását az előtte lévő évfolyam tankönyvében (évről évre részletezik, bővítik a témakörök anyagát), és ami megy, azt gyakorlod. ha valakinek nincs érzéke a matekhoz, akkor viszont érdemes egy 5-8 gyakorló feladatgyűjteményt beszerezni, és onnan elindulni. Tapasztalatom alapján a túlnyomó többségnek már a zárójel felbontás, a törtek és a negatív számos műveleteknél kezdődnek az alap problémáik, és pl. az algebra teljes mértékbe ezekre épül - ha nincsenek meg az alapok, a középiskolás tételeket tudhatja bármilyen jól is valaki, egy egyszerű előjelen, egy zárójeles művelet rossz bontásán vagy egy törtes műveleten fogja elrontani. ...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!