Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogi egyetemre be tudnék kerülni?

Jogi egyetemre be tudnék kerülni?

Figyelt kérdés

Fővárosi gimnáziumba járok (elég jónak számít a körzetben) 11.évfolyamon,az átlagom 4,7 körül mozog 9.-ik óta, és minden vágyam,hogy ügyvéd/jogász lehessek.Mennyi esélyem van a bejutásra? Gondolkoztam rajta,hogy jövőre megpróbálom az OKTV-t is (történelemből),ez mennyire nehéz? Történelemből fogok emeltszinten érettségizni.

Ja, és melyik egyetem a legjobb jelenleg magyarországon?

Külföldön érdemes jogot tanulni?

Előre is köszönöm!

2010. márc. 5. 19:18
 1/2 anonim ***** válasza:
Külföldön érdemes itthon nem. Mert semmit nem érsz vele. Elhelyezkedés, fizetés mind mind alacsony...
2010. márc. 5. 20:32
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem nem az addigi átlagod számít, lehet 4-es átlagod egy szakközépiskolából is akár, ha jól sikerül az emelt töri, és egy közép magyar érettségi + ha van egy középfokú nyelvvizsgád akkor simán bejuthatsz az ELTE-re költségtérítésesre, ha meg jól tanulsz akkor átjelentkezhetsz államira. Szerintem így a legegyszerűbb, de javítsatok ki ha tévedek:)
2011. febr. 20. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!