Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen nehéz a kémia emelt?

Milyen nehéz a kémia emelt?

Figyelt kérdés
Sokan mondják, hogy nehéz és hogy akik 11. évben felveszik, sokan közülük leadják és nem viszik tovább 12.-ben. Tényleg ilyen nehéz? És az érettségi?

2015. júl. 19. 19:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem fogalmam sincs, de állítólag ebben a legrosszabbak az eredmények az érettségin.
2015. júl. 19. 19:50
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha van kitartásod, és érted a számítási feladatokat, akkor nem okozhat különösebb gondot.

Én idén tettem emelt kémiát, szerintem annyira nem volt borzalmas. Az elméletet jól meg lehet tanulni a Mozaikos könyvekből (9. 10. 11-12.), a számításokhoz pedig ott az Ötösöm lesz kémiából c. könyv. De azért nem árt, ha van egy jó faktos tanárod is, aki mindent jól elmagyaráz, és lehetőleg jó sok dolgozatot írat, mert ez csak a hasznodra válna.:D

2015. júl. 19. 19:56
 3/6 anonim ***** válasza:
37%

Nem könnyű.

Például én sok OKTV feladatot oldottam meg (igaz nem jutottam tovább ), így nem ért meglepetés. Mindenképpen érdemes belemélyedni jobban, szerintem nézz meg pár kémiai versenyfeladatot, vagy ott van a kökél, ahol elég az első pár feladatot tanulmányoznod, amelyek egyszerűbbek és fejlesztik a gondolatmenetedet. Ezenkívül érdemes matematikai tudásodat is fejleszteni, biológiával nem nagyon érsz sokat szerintem.( tapasztalat matek/kémia fakultációsok általában jobban teljesítenek emelt kémia érettségin, mint a biosz/kémiások)

2015. júl. 19. 20:38
 4/6 Mr.The Colonel ***** válasza:
94%
Én is csináltam anno emelt kémia érettségit. Visszagondolva irtózatosan sok felesleges anyag van benne, amire egyszerűen sosem volt szükségem, és bevallom, most is vannak olyan részek, amit nem biztos, hogy meg tudnék oldani. Pedig vegyészmérnök vagyok.:-D
2015. júl. 20. 01:54
 5/6 anonim ***** válasza:
én kémia tagozatos osztályba jártam, de 12.ben leadtam a kémiát..vagyis leadni nem tudtam, de nem érettséiztem belőle. rajtam kifogott, túl sok adat és infó volt,nem tudtam a többi tárgy mellett még azt is tanulni. de a számolások egész jól mentek, persze ahol már sok háttértudás kellett az kifogott rajtam.de ha kötelező lett volna akkor odateszem magam. de mivel tudtam másból is érettségizni, ezért inkább a könnyebb utat választottam. de tény, hogy nehéz, a társaimon láttam, hogy milyen sokat szenvednek a jó eredményért.
2015. júl. 20. 08:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Én most érettségiztem, szerintem nem olyan nehéz, ha komolyan veszed. Persze egy jó faktos tanár is kellene, ami nekem nem volt... de így is 73%-ot írtam.
2015. júl. 20. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!