Milyen szakot ajánlasz az egyetemen?
Na, végre egy tökös gyerek, aki nem Pécsre akar menni szabadbőccsésznek! :D
Itt vannak a szakleírások, ha az infós terület érdekel:
Proginfót ELTE-n végezd, gazdinfót Corvinuson, vagy BGF-en, esetleg Szegeden, mérnökinfót csak a BME-VIK-en vagy a Neumannon (ÓE-NIK).
Mindhárom brutál nehéz, és mindhárommal el tudsz helyezkedni.
Esetleg gondolkozz el még a villamosmérnök képzésen (BME-VIK vagy Kandó, máshol ne). A villamosmérnök és a mérnökinformatikus tanterv nagyon hasonló, rengeteg az átfedés, a beágyazott rendszerek az egy az egyben ugyanaz; egyébként a modern villamosmérnöki képzés a nagy része műszaki informatika. Ha az infó mellett érdekel a villamosságtan, az elektronika, az automatika, a digitális technika, akkor a villamosmérnöki a neked való szak. Programozni C-ben és Assembly-ben kell, orrba-szájba.
Ja, elfelejtettem: villamosmérnökin kőkemény műszaki matek van :D :D
Mérnökinformatika, szerintem abból jobb, mint a proginfo, mert sokkal több fajta irányba szakosodhatsz!
Utolsónak: Hagyjuk már ezt a BME sznobságot. Igen nagyon kiváló egyetem a BME, csak az a baja, hogy túlságosan elméleti a képzés. Én SZTE-re járok, egyik barátom meg BME-re és szoktunk erről beszélgetni, mit hogy tanítanak és tényleg, SZTE sokkal gyakorlatiasabb!
Amúgy meg nézd meg a magyar egyetemi rangsorokat informatikai képzésekre szűrve! Első helyen holtversenyben BME és SZTE áll!
Szóval kedves BME-sek, le kéne szállni a földre, nem ti fingjátok a passzátszelet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!