Nehéz döntés, melyiket írjam első helyre?
Figyelt kérdés
ELTE ÁJK jogász, és Tanárképző Központ történelem-földrajz tanár. 401 ponttal államira biztos nem vennének fel a jogra, de a tanárira igen. A jogot önköltségesen csak diákhitellel tudnám megoldani, ami tíz félév múlva 3.000.000 Ft tartozás lenne, amit el sem tudok képzelni, hogy hogyan fizetek majd ki a végén. A tanári viszont mehetne államilag támogatottan. De nem tudom, melyik mennyire piacképes, nyilván a jog jobban az, de ennyi pénzért ez nagyon sokba kerül.2015. júl. 9. 12:46
13/16 A kérdező kommentje:
Még nem módosítottam, de szerintem a jogász lesz.
2015. júl. 9. 23:06
14/16 A kérdező kommentje:
Végül a jogász tettem be első helyre. Csak így visszagondolva lehet jobb lett volna a tanári, mert ha azt elkezdem idén, majd jövőre a jogot levelezőn (mert ugyebár mindkettőt nappalin nem lehetne), akkor úgy jobban kijönne. Mert így max. úgy lehetne, hogy jövőre nappaliról átmegyek jogász levelezőre és elkezdem a tanárit nappalin. Úgy meg már nem lenne érdemes, hogy ha elvégzem a jogot, utána a tanárit, mert akkor már egy nappali tagozatos képzés egyrészt késő lenne, másrészt idő sem lenne rá. De lehet hogy egyszerre amúgy sem érdemes, mert túl nehéz lenne. Erről mi a véleményetek, hogy lehetne a legjobb?
2015. júl. 10. 14:20
15/16 anonim válasza:
Szerintem fektesd minden energiád a tanulásba első két félévben, hátha átvesznek államira. De ha nem is vesznek át(ugye ez nem csak rajtad áll), akkor is kapsz ösztöndíjat. Egyébként egy nappali és egy levelező képzés nagyon fárasztó, én csináltam könnyebb kombóval. Ha meg kitartó vagy és összejön legalább egy cum laude, akkor nem kell az adósság miatt aggódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!