Még mindig nem tudom eldönteni, hogy hova menjek, úgyhogy tanácsot szeretnék kérni :/
A szívem a járműmérnök felé húz, az eszem meg mindkét irányba. Elsősorban a saját fejlődésem a cél, a lehető legjobb járműmérnök szeretnék lenni, de úgy látom, hogy a gépészek sokkal több helyen nyernek ilyen mérnöki versenyeket, még a járműves témájúakban is. Úgyhogy ha lenne itt a válaszolók közül a kinézett szakokon egy-két ember, és pl elmondaná, hogy milyen öntevékeny körök vannak a kollégiumokban például, vagy olyan lehetőség, ahol egymás között vagy más egyetemek ellen versenyezni lehet, ezáltal fejlődni, azt nagyon megköszönném :)
Járművest azt verd ki a fejedből. Gépészre menj mindenképpen. Úgy hallottam ott a tanárok a gyakorlati órán gyakorlatot is tartanak. Ez járművön teljességgel elképzelhetetlen(jhe123).
2015. júl. 5. 08:47
2/7 anonim válasza:
Én járműves vagyok, nem bántam meg, öntevékeny körökből rengeteg van. Ha tényleg járműmérnök akarsz lenni, akkor szerintem érdemes specializáltan az elejétől a járműveket tanulni.
2015. júl. 6. 00:19
3/7 anonim válasza:
Szia, én most érettségiztem és én azt mondanám, hogy arra menj amerre a szíved húz, mert csak akkor fogod azt szeretni amit csinálsz.
A járműmérnöki diploma ugyanolyan jól keresett, mint egy gépészdiploma, nem járhatsz rosszul. Én is járműmérnökire megyek. :)
2015. júl. 6. 11:40
4/7 anonim válasza:
Én is a kettő között dilemmáztam, aztán megnéztem a tantárgylistát, órarendet a BME honlapján. Az alapján sikerült eldöntenem, hogy a járműmérnökit jelölöm be első helyen a felvételinél, mert ott fogom megtanulni azt ami érdekel, és azt amivel- ha sikerül elvégezni-, majd foglalkozni szeretnék. Tedd te is ezt, és dönts az alapján ami jobban érdekel. Fejlődni ugyanis mindkét helyen fogsz. :)
2015. júl. 6. 22:24
5/7 anonim válasza:
Ha tantárgylistákat nézegetsz, akkor csak a szakirányos tárgyakat nézd, az alapozó képzés 99%-ban tökugyanaz a gépész ill. a járműmérnöki képzésen, csak néhol más a tárgyak neve. Illetve még annyi különbség van, hogy gépészen nagyon szeretnek szopatni, de járművön még annál is jobban.
2015. júl. 7. 00:12
6/7 anonim válasza:
Én is járműmérnökire szeretnék menni, remélem fel fognak venni,jövőhéten kiderül, de lehet itt már látok 1-2 csoporttársat:D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!