Nappali és esti tagozat végezhető egyszerre?
Hát őszintén nem vagyok biztos benne, de nem kizárt viszont az biztos hogy csak vendégtanulói jogviszonnyal.
Ami annyit tesz hogy az az intézmény ahol előbb kezdted a tanulmányaidat ad egy nyilatkozatot arról hogy engedélyezik hogy a másik intézményben vendégtanulói jogviszonyt létesíts majd ezt elfogadja a másik suli.
A dolog érdekessége hogy ezzel nem minden suli van tisztában. Én jártam estin okj-ra, mellette beiratkoztam esti gimire. A gimi kérte ezt a nyilatkozatot, de ahol az okj-t végeztem fogalmuk se volt mi kell. 3x fordultam a két iskola között mire sikerült elintézni. Viszont ugye ez arról szólt hogy abban az x gimiben lehetek vendégtanuló. Majd év közben gimit váltottam, kérdeztem az új gimi igazgatóját hogy kell-e ez a nyilatkozat, ő nem is hallott ilyenről.
De olvastam az oktatas.hu pár hónapja (uh most nem keresem ki) hogy ha olyan tárgyból szeretne valaki érettségizni amit a saját intézménye nem tanít de kell a továbbtanulásához akkor létesíthet másik intézménnyel vendégtanulói jogviszonyt és akkor azt a tárgyat tanulhatja ott. Bár nem tudom hogy ez hogy kivitelezhető de van rá mód.
1 szónak is 100 a vége, kérdezd meg mind a két sulit hogy lehet-e mert ahány iskola annyi szokás jogszabály ide vagy oda. :)
nekem volt olyan osztálytársam estin, aki velünk érettségizett (esti gimi) és közben meg csinált egy fodrászképzést nappalison egy másik iskolában.. az érettségije is szépen sikerült és fodrász vizsgája is :)
úgyhogy őt látván, meglehet csinálni simán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!