Elutasították a fogyatékossági papíromat, amit többletpont miatt csatoltam, mi a teendő?
nem a korod miatt, hanem mert nem fogyatékosságod van...
www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato/FFT_2015A/3_pontszamitas/33_tobbletpontok/331_jogszabaly_szerint/3313_eselyegyenloseg?itemNo=3
Elég patt helyzet, viszont, ha felvesznek nappalira azt hogy fogod elvégezni? A legtöbb tárgyból max 2-3 hiányzás lehet, gyakorlatokat meg még szigorúbban veszik. Kérhetsz egyéni tanrendet is, viszont tuti, hogy első körben a levelezőt fogják ajánlani.
Mellesleg 40 pont azért nem kevés.
Délután járok dialízisre 4-8-ig vagyok benn, tehát tudom majd úgy felvenni a tárgyakat, hogy ne legyen ebből probléma, tehát mindenképpen nappalin szeretném csinálni, mert még annak idején a TO-n ezt tanácsolták, ha van mód rá ne menjek levelezőre, csak hát 4 műtétem volt és ott kellett hagynom a sulit, úgy gondoltam akkor végleg.
Most újra próbálom, de lehet tényleg ellőttem a fogyatékossági lehetőségemet egyszer.
Amúgy 85%-os egészségkárosodásom van, a megmaradt egészségi állapotom 15%, elég nagy hátrányból indulok.
De úgy érzem még így sem lesz gond és bekerülök!
Köszönöm mindenki válaszát.
A 3. válaszoló leírta a korrekt és helyes választ, még linket is kaptatok, hol a hivatalos tájékoztatás róla.
Kérdező, nem vagy fogyatékkal élő, ennyi. Se látás, se hallás, se stb fogyatékosságod nincs, amire többletpont adható.
Külön ki van emelve a tájékoztatóban, hogy:
"Amennyiben a jelentkező nem fogyatékosságot, hanem kizárólag tartós vagy krónikus betegséget (pl. cukorbetegség, szénanátha, ételallergia, lisztérzékenység, epilepszia stb.) igazol, többletpont nem adható."
Az egészségkárosodásod mértéke ebben a helyzetben sajnos irreleváns. Attól, hogy a te betegséged súlyosabb a felsoroltaknál, még tartós betegség és nem fogyatékosság.
Kaptál jó választ, lepontoztátok, és azóta is itt agyaltok teljesen rossz irányban...
Nincs olyan, hogy ellőtted a lehetőséget, ahogy olyan sincs, hogy 25 év felett nem jár többletpont fogyatékosságért. Jár.
CSak a kulcsszó a fogyatékosság...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!