Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szegedi gyógyszerésznek...

Szegedi gyógyszerésznek jelentkezők! Kinek lesz meg a 400 pontja?

Figyelt kérdés
Írjátok le, hogy hány pontotok lett? Nekem 401 lett, remélem nem fog emelkedni, habár elég silány lett a kémia átlag az országban. :/

2015. jún. 25. 18:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem 443 lett. De szerintem marad a 400-as minimum ponthatár.
2015. jún. 26. 19:48
 2/7 gabi96 ***** válasza:
55%

Nekem is 401 lett,de nem biztos hogy elég lesz mivel nem csak a ponthatárt emelték meg, hanem párhuzamosan a tavalyi 400-ról, 275-re csökkentették a felvehető hallgatók számát..! Ezt én is ma tudtam meg!

[link]

2015. júl. 6. 00:27
 3/7 A kérdező kommentje:

Ez nem arról szól. Ez egy statisztika, miszerint a gyógyszerészhallgatók száma, ahány végez, hány százalékban helyezkedik el és hova. És ezt hasonlították össze a gyógyszeriparban fellelhető munkahelyekkel és igényekkel. Arra a konklúzióra jutottak, hogy így is kevés, hiszen nagyjából 275 ember marad átlagosan, ami nem elég.

Felvin rajta vannak a keretlétszámok egyes szakokra, 417 embert vesz fel összesen (max.) a 4 egyetem. Az más kérdés, hogy mennyi fog ebből lejönni, ha sokan nem érték el a 400-at, ami a mostani csodás kémia érettségivel lehet, hogy nagy számban lesznek.

2015. júl. 6. 06:53
 4/7 A kérdező kommentje:
És ha megnézed a legalján, a SE nem írta alá. És ők 120-150 embert vesznek fel. Amit ha levonsz a 417-ből nagyjából pont 275. (gondolom közelítő számnak gondolták ezt így, nem matematikailag)
2015. júl. 6. 06:58
 5/7 gabi96 ***** válasza:
0%

Szerintem nem olvastad el elég figyelmesen,mert mind a négy egyetem aláírta! A szövegből pedig egyértelműen kiderül, hogy nem 275 ember marad,hanem 275 fő lesz államilag támogatva!

Igazoltuk továbbá, hogy az évenkénti 275 fő államilag finanszírozott képzése nem elegendő a jelenleg

ismert igények kielégítésére és az önköltséges képzés nem reális alternatíva a kieső létszám pótlására.

2015. júl. 7. 00:37
 6/7 A kérdező kommentje:
Attól még felvin nem ez van. Ott szépen leírják a keretszámokat, pl. Szeged 50-120, Semmelweis 120-150. Ha ezen változtattak volna, akkor valószínűleg a felvin is átírták volna.
2015. júl. 7. 20:29
 7/7 gabi96 ***** válasza:
Legyen igazad,de ha igaz ez a 275, akkor van miért izgulni..! Mindenesetre a 275 a keretszámok alsó határa felett van,tehát belefér a min-max.-ba!Szegedre jelentkeztem én is, de elsőre az ÁOK-ot jelöltem, lehet hogy ott alacsonyabb lesz a ponthatár mint a GYTK-n!
2015. júl. 8. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!