Megéri ma gyógyszerésznek tanulni? Milyenek az elhelyezkedési lehetőségek itthon, valamint külföldön?
Tudom, volt már pár ilyen kérdés, de azok elég régiek, és azért pár év alatt gondolom változott a helyzet. A kérdés az, hogy most érdemes-e nekivágni a gyógyszerészeti egyetemnek. 2016 szeptemberében kezdeném el. Nem tudom, milyenek az elhelyezkedési lehetőségek ebben a szakmában. Eddig jókat hallottam róla, hogy mindig van állás itthon ès külföldön is keresettek a gyógyszerészek, azonban olyanokat is olvastam, hogy kezd túltelített lenni a szakma, és külföldön sem olyan jók a lehetőségek. Ugye mire én végzek, lehet még rosszabb lesz a helyzet.
Tudom nem szabad ennyire előre tervezni, de azért nem akarok olyan egyetembe belekezdeni, amivel aztán később nem lesz állásom (vagy nem a szakmában tudok elhelyezkedni).
Szerintetek megéri gyógyszerésznek tanulni? (Hozzáteszem ÉRDEKEL a szakma!)
Vagy válasszak inkább gazdasági képzést? (Az is érdekel, de a gyógyszerészet jobban)
Az ilyen emberek miatt, mint az első, akik azt hiszik hogy a gyógyszerész egy pénztáros... hát elég lelombozó tud lenni a dolog. De még mindig el lehet helyezkedni vele.
Egyébként olyanba kezdj bele ami tényleg érdekel, ezt csak így félig-meddig elhivatottan nem lehet végigcsinálni.
Szia! Én gyógyszerész vagyok (1999-ben végeztem, ffi)
Ez egy hivatásrendi szakma.
Pozitívumok: klasszikus szakmád lesz: konkrét dologhoz fogsz érteni. Az egyetemen változatos dolgokat tanulhatsz, világképed széles lehet, ha te is úgy akarod. Emberekkel foglalkozhatsz, ami szerintem a legjobb a szakmákon belül.
Munkahelyed nagy valószínűséggel mindig lesz.
Negatívumok: A patikai munka nem kreatív. A beteg ember sokszor türelmetlen, stresszes amit bírni kell. A fizetésből meggazdagodni nem fogsz.
Kérdés, hogy Te milyen alkat vagy ? Ha ismered magad, könnyebben tudsz dönteni. Kívánom, hogy a döntésed sikeres legyen !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!