Milyen szakmát éri meg itthon tanulni?
Ennyi idősen én sem gondolkodtam másképp, de mindenképpen figyelemre méltó, hogy ezt felfedezted önmagadban.
Fogsz változni még. Attól függ milyen diplomával. Nem akarok leszólni senkit, mert tudom mennyi tanulnak, de csak hogy egy példával szemléltessem az elhelyezkedést. Magyar szakkal a BTK-ról, minden negyedik ember tud csak állást találni. Viszont mondjuk (hogy a saját példámat hozzam fel) óvodapedagógiával nagyon gyorsan el tudsz helyezkedni (itt mondjuk alacsony a fizetés), de mondjuk ha kémia szakot végzel és vegyész leszel egy gyógyszergyárban, akkor nagyon is sokat kereshetsz, ezekhez persze elengedhetetlen, hogy szakmai elhivatosságod is legyen. Sok idő.. nem sok idő. Gondolj bele. 18 évesen végzel, 3-6 éves lehet egy képzés (pl.: csecsemő- és kisgyermeknevelő 3 év, de orvosi 6 év) Így ha mondjuk 4 évvel számolsz, 22 leszel mire végzel. Lesz diplomád, lesz elismerésed. Szó nincs arról, hogy a diplomával nem rendelkezőket lenézem, de az ritka, hogy valaki tényleg annyira sikeres legyen a területében, hogy kimagasló eredményt érjen el. Jelentkezz gimnáziumba, ha nem tudod, minek akarsz majd menni. :) szakközép iskolákból is lehet teljesen más területre menni, de általában a területükön belül maradnak. Ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj :)
vegyészként tényleg lehet gyógyszertárba menni? milyen munkakörben?
nem gyógyszergyárat akartál írni?
én úgy tudom hogy gyógyszertárban csak gyógyszerész dolgozhat még a kasszában is. akkor a vegyész mit csinál üvegeket mos?
amúgy kérdező szerintem nőként kevesebb lehetőséged van szakmák terén. persze ott van a klasszik cukrász vagy bolti eladó esetleg óvodai dajka. de ezekből nem fogsz megélni ha találsz is állást
szerintem ha okos vagy akkor megéri legalább egyí 3,5 éves alapképzést elvégezni az egyetemen
Kedves második! Végigolvastam többször is a kommentem, de én gyógyszergyárat írtam :)
(első voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!