Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kiknek ajánlanátok a közgazdas...

Kiknek ajánlanátok a közgazdasági iskolát?

Figyelt kérdés

MIlyen tanulónak kell hozzá lenni?

Jól kell hozzá tudni számolni?

meg stb...

2015. jún. 23. 18:11
 1/5 anonim ***** válasza:
A matek az tuti kell, gondold át.
2015. jún. 23. 19:09
 2/5 anonim ***** válasza:
Én sosem voltam jó matekból, mégis elvégeztem ezt és a technikumot (logisztika FSZ) is. Akárcsak több osztálytársam. Feltéve, ha közgazdasági szakközépre gondolsz.
2015. jún. 23. 20:11
 3/5 A kérdező kommentje:
igen arra...
2015. jún. 24. 10:21
 4/5 anonim ***** válasza:
A közgazdasági szakközépben - legalábbis nálunk - úgy volt, hogy biológia, kémia, földrajz, fizika 1 éves, rövidített tárgy. El van osztva, hogy melyiket melyik évben tanulják a diákok. A fennmaradó óraszámot pedig gépírással, üzleti gazdaságtannal, közgazdaságtannal, üzleti kommunikációval, és már nem emlékszem milyen tárgyakkal töltik ki. Keverem már őket az ötöd-hatod évvel, így többet nem merek írni. Nálunk mindenki elvégezte, még az is, aki állandóan a bukás környékén táncolt matekból. A technikum nem mindenkinek sikerült, de ez inkább a kötelező középfokú üzleti nyelvvizsga miatt volt. Persze indultak és indulnak is olyan okj-k, amelyekhez nem kell nyelvvizsga. Szerintem a közgazdasági szakközép úgy éri meg, ha utána közgazdasági/logisztikai/marketing alapszakra mész vagy pedig valamilyen piacképesebb okj-ra. Pl. pénzügyi-számviteli + mérlegképes könyvelő. Vagy esetleg még logisztikai ügyintéző + angol, német nyelvvizsga. Én nem, de a szobatársam közgáz egyetemre járt. Át szoktam nézni a jegyzeteit, de nem sok újdonságot tanult ahhoz képest, amit nekem kellett a szakközép + okj alatt. Sőt, nekem sok dolgozatom még nehezebb is volt. Mivel nekik sok tárgyukból úgy kértek számon, hogy tesztkérdéseket kellett karikázgatni. Persze ezeket évek óta ismerték a hallgatók. Pénzügyből vizsgán pedig még számolniuk sem kellett ! Csak elméleti kérdés volt, azt is kipuskázták a tankönyvből. Szóval ém azoknak ajánlanám a közgazdasági szakközepet, akik hasonló irányban szeretnének tovább tanulni.
2015. jún. 24. 12:11
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi szépen :) !
2015. jún. 24. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!