Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Sok helyen látok olyat, hogy...

Sok helyen látok olyat, hogy "idén felvételizek és X pontom lesz". Ezek az emberek honnan tudják a pontszámot?

Figyelt kérdés
Kiszámolták, vagy a Felvi írta nekik? Én sehol sem látom a sajátom.. Meg lehet nézni valahol?

2015. jún. 22. 09:33
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
Gondolom ha idén érettségiztél, akkor tisztában vagy a pontszámítással, számold ki! Vagy írd be a felvi.hu-s kalkulátorba az eredményeidet.
2015. jún. 22. 09:35
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én pl. onnan tudom, hogy a felvi.hu honlapjára belépek a felhasználónevemmel és rákattintottam a pontszámító kalkulátorra. Oda beírtam egyszer az eredményeimet és azt, hogy melyik szakra jelentkeztem és elmentettem az eredményt. Így lehet tudni előre.

Hogyha meg elfelejtem, hogy pontosan mennyi pontom van akkor meg újra rámegyek és ott lesz, mert elmentettem.

2015. jún. 22. 11:27
 3/9 anonim ***** válasza:
59%

A pontok kiszámításához az év végi jegyek kellenek, amiket már régen lehet tudni, mert szerencsés esetben ballagás előtt megmondják, a plusz pontokat kell tudni, a nyelvvizsga és a hátrányos helyzet is függetlenül a felvételitől kiderül, valamint az érettségi eredményeket, amiket emeltszinten szintén lehet már tudni (gyakran csak az kell), középszinten meg mostanság hirdetik ki. A pont számítás módja teljesen publikus, ha valaki ért a matekhoz, akkor Felvi nélkül is ki tudja számolni magának.

Amit nem tudni, hogy mik lesznek a ponthatárok, ezt az egyetemek „próbálgatással” döntik el úgy, hogy minden szakra megfelelő mennyiségű diák legyen felvéve. (Ugye azt ők is tudják, hogy az egyes jelentkezők hány pontot értek el.)

2015. jún. 22. 12:09
 4/9 anonim ***** válasza:
75%
Én múlt hét csütörtökön kaptam meg az érettségi bizonyítványomat, szóval nekem már az összes dokumentumom megvan.
2015. jún. 22. 12:19
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

A ponthatárokat meg nem az egyetemek döntik el próbálgatással....

Az úgy működik, hogy mondjuk egy szakra 35 embert vesznek fel. Az első 35 emberből a 35. leggyengébb pontszáma lesz a vonal, azaz a ponthatár az adott szakra. Hogyha több embernek azonos pontja van, akkor ők is bekerülnek, de úgy, hogyha mondjuk 3 embernek ugyanaz a pontszáma, akkor nem 35 embert fognak felvenni, hanem 37-et.

2015. jún. 22. 12:22
 6/9 anonim ***** válasza:
26%
Jaja, de hogy a rákba találják ki máshogy, mint próbálgatással, hogy mennyi legyen a ponthatár? Mindenki megjelölt 3-4, esetleg több szakot. Hogyha megváltoztatják a ponthatárt, akkor lehet, hogy az első helyesek másik egyetemre kerülnek, lehet, hogy több második helyes kerül az adott egyetemre,… Ezt nagyon bonyolult kiszámolni. Kipróbálják mi van, ha ennyi a ponthatár, ha kevés lenne vele a felvett, akkor javasolnak egy nagyobb értéket, ha sok lenne, akkor egy kisebbet, megosztják a többi egyetemmel, kiszámolják az új pontszámra, és kezdik elölről. Általában 15-20 próbakör is lemegy, mire véglegesednek a ponthatárok, és az lesz, amit te mondasz.
2015. jún. 22. 12:32
 7/9 anonim ***** válasza:
50%

esetleg onnan, hogy ki lehet számítani? nem kell hozzá nagy tehetség, egyedül az érettségi átlaghoz kell számológép a többi még fejben is megy.

de egyszerűbb a kalkulátorral, mivel sokan nincsenek tisztában még mindig azzal, hogy melyik érettségi kell az adott szakjukra..szóval kalkulátor a biztos, de fejben is ki lehet, hogy duplázással vagy hagyományos módszerrel mennyi lesz

2015. jún. 22. 15:33
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem most érettségiztem (annak már jó néhány éve, azóta elvégeztem egy szakot, de közben teljesen más lett a pontrendszer) ráadásul külföldi rendszerű gimnáziumban végeztem, szóval fogalmam sincs hogyan érdemes kiszámolni..
2015. jún. 22. 16:41
 9/9 anonim ***** válasza:
A felvi.hu-n leírják, hogyan működik az esetedben a pontszámítás!:)
2015. jún. 23. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!