Mit csináljak hogy rászánjam magam hogy tanuljak?
Figyelt kérdés
Ma is elhatároztam hogy igenis leülök és megtanulok egy anyagrészt töriből. De egyáltalán nem tudtam odafigyelni, pár mondatot elolvastam és annyi... Amit érteni kell mint pl matek, azzal nincs gondom. Csak amit be kell magolni :(2010. febr. 28. 14:49
1/6 anonim válasza:
Akár mit kapsz tanácsnak, szerintem már így maradsz. Sajna én is ilyen típus vok és évek óta nem tudom rávenni magam, pedig nem vagyok hülye.
2/6 anonim válasza:
Hát ami engem nem érdekel azt én sem tudom tanulni, csak nagy kínok árán. Pl én a töri érdekel így az arra való tanulást nem is tanulásnak veszem, hanem annak, hogy csak olvasgatok. De ha kémia elméletet kell tanulnom abba belepusztulok.
3/6 anonim válasza:
Keress magadnak egy célt és az motiválni fog a tanulásban.Ezt tapasztalatból mondom.Nem tudtam egészen mostani félévig hogy mit is kezdjek magammal pedig, 18 éves vagyok.Pont ez az év végi és a következő év végi jegyeim számítanak továbbtanulásnál, szóval időben kapcsoltam, ismerek olyanokat akik nem és megszívták mert nem vették fel őket fősulira vagy egyetemre.Az a lényeg hogy tűzz ki egy célt magad elé.Én pl tudom hogy SZTEre akarok menni jogász szakra és ezért bele kell húznom hogy legyen esélyem.(Bocsi hogy hosszú lett.)
L18
4/6 anonim válasza:
A harmadik válaszoló jól írta:egy célt kell találni.
Nem érdekelhet minden.
5/6 anonim válasza:
Teljesen megértem,hogy nehezen szánod rá magad a törire,de próbáld meg a lényeget megjegyezni és a többit egészitsd ki a te szavaiddal.Hidd el a tanár is örül,hogy nem csak bemagolod.
6/6 anonim válasza:
Próbáld nem magolni, hanem úgy olvasni, mintha egy izgi regény lenne. Aztán próbáld elmesélni a tartalmát, mint mikor megkérdezik, hogy mit olvastál és miről szólt. És ha valami kimarad hát olvasd újra. Ilyenkor sztem az a lényeg, hogy ne azt érezd, hogy most leülsz és magolni kell, mert az úgy biztos nem fog menni. Tudom, sajna nekem sem megy máshogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!