Melyek azok a könnyű/ könnyebb egyetemek ahol van gépészmérnöki szak?
ME-n könnyű lenne a gépészmérnöki??? Ez csak vicc ugye?:D TOP3-as képzés az országban...
HVG szerint ezek számítanak "könnyebb" egyetemeknek gépészmérnöki képzés szempontjából:
Debrecen, Kecskemét, Nyíregyháza, Dunaújváros, NYME, Pécs, Szeged.
Amik "erősebbnek" számítanak:
BME, Óbudai, Miskolc, Széchenyi, Gödöllő.
1. Egységesen az egész országban alacsony ponthatárok voltak mindenhol, nem csak Miskolcon (kivéve BME).
2. Értem amit leírtál, de a kérdés nem erre vonatkozott, hanem arra, hogy egyetemen belül hol a legkönnyebb a gépészmérnöki képzés. Ez nehezen kimutatható mérőszám, ugyanis rengeteg dolgot figyelembe kell venni, de HVG rangsorból kilehet következtetni hol erősebbek, hol gyengébbek a képzések.
3. Munkáltatói vélemény szerint Miskolc a 2. legerősebb egyetem a gépészmérnöki képzésben úgy 2-3 éve, a legfrisebb rangsort sajnos még nem láttam. Összesített eredményben talán 3. helyezett volt, az OTDK és a hallgatói minőség egy picit lejjebb húzta az átlagot, tanárok minősége az elég erős.
4. A Miskolci Egyetemen nagy átszerveződések voltak ezéven, sokkal színvonalasabb lesz következő években a képzés, mint az elmúlt néhány évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!