29 évesen érdemes elvégezni a mérnök info szakot valahol?
Enyhén szólva félresiklott az életem, és most éhbérért gürizek, a komm. szakos diplomám SEMMIT sem ér. (Meg sajna nem vagyok nagymellű szőke csaj...)
Érdemes lenne belekezdenem? Érekel az informatika is egyre jobban, már szoktam C#-ben szórakozni itthon... (Számológépet már tudok csinálni :D)
Gépjavítást meg már 10 éve csinálok, hardwer szinten nagyon sok dolgot kitapasztaltam már.
Szóval ha elkezdem most, és végzek 33 évesen... Akkor van esélyem valami jól fizető infós munkát megcsípni, vagy már öregnek számítok majd?
(Még a végén az lesz, hogy ausztria és mosogatás...)
A Tanenbaum-konyv szep es jo, de a gyakorlati hasznalhatosaga kb. 0. Biblianak hasznalhato, abban az ertelemben, hogy kb. ugyanannyira elavult.
Kezdokent en inkabb valami OKJ-s tanfolyamot javasolnek (rendszeruzemelteto, stb.). Igaz, hogy tanulni sosem keso, de az egyetemi kepzes koltsegei nem biztos hogy rovid uton megterulnek -es nem is biztos, hogy ad annyi pluszt.
Elég húzós szak a mérnökinfo, rengeteget kell tanulni, és nagy a valószínűsége a csúszásnak is, szóval ne azzal kalkulálj, hogy kényelmesen elvégzed 7 félév alatt. De ha sikerül, jól kereshetsz vele, elég keresett és megfizetett szakma.
Viszont azt gondold át, mennyire tudsz visszarázódni a tanulásba. Nekem van ismerősöm, aki érettségi után OKJ-re ment először(informatikai jellegű, tehát nem is volt nagyon távoli), és utána kezdte el a mérnökinfot, és nagyon durván le volt maradva matekból és fizikából azokhoz képest, akik frissen érettségizve kezdték meg az egyetemet. Elég komoly a követelmény, ha nem tudod tartani a lépést, elcsúszol.
Ha konkrétan a programozás érdekel, akkor ne mérnökinfóra menj, hanem inkább programtervező infóra.
De egyébként én nagyon sok olyat hallok, hogy diploma nélkül is simán felvesznek cégek programozónak, ha tudod csinálni, szóval az okj-s haverodat is azért röhöghették ki mindenhol, mert nem ért hozzá.
Maga az egyetem is kevés, hogy mindent tudj amit elvárnak a cégek, szóval első az önfejlesztés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!