Nagyon érdekes, mert en tavaly jelentkeztem az Eltere, fel is vettek, de vegulis nem kezdtem el, csaladi okokra hivatkozva. Halasztani elso felevben nem lehet, keresztfelevezni se.
Akkor minden aron az Elten szerettem volna elvegezni a jogot, mas nem is erdekelt, nem vettem szamitasba a tobbi sulit, mivel az Elte a legrangosabb a jogi egyetemek kozul, magas szinvonal, stb. Van eleg pontom, az allamitol nehany pont valaszt el. Beiratkozasnal nem tunt annyira szimpatikusnak, rideg, baratsagtalan. Talan kicsit kihatassal volt ez arra h nem kezdtem el. Iden jelentkeztem de mar a Pazmanyra. Mindenki csak dicseri, kozben az Eltet nem annyira, de ez engem regen nem erdekelt. A Pazmanyon sokkal embersegesebbek a tanarok, kepzes szinvonala is magas, baratsagosabb kornyezet, nem sznoboskodnak. Sokat gondolkodtam, melyiket jeloljem elsonek a rangsorban, vegulis a PazmanY lett a nyero, remelem jo dontest hoztam. Ami elriaszt h sok a plussz tantargy, a kanonjog, es egyebb vallalsos targyakra gondolok, amik az elten nincsenek. Te hova jelentkeZtel?
Én 5 éve mindkét helyre bejutottam volna, de a Pázmányt választottam, szimpatikusabb volt, s ahogy hallom eltésektől, tényleg emberbarátibb. Az, hogy van kánonjog, az legyen a legutolsó ami eltántorít, eltén cserébe kapsz plusz jogbölcseletet... ha választani kell 1000x kánonjog mint jogbölcselet :D
Őszintén megmondom, 95%-a a tanári karnak színvonalasan tanít; vannak fiatalok és idősek egyaránt, nem lehet erre panaszkodni. Ami viszont negatívum, hogy a számonkérés nem elég erős szerintem, túl sok a "kegyelemkettes", mellékesen hozzáteszem, hogy így is 300 ember szerez évente abszolutóriumot, s ebből 160 diplomát. Lehet osztani, szorozni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!