Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nagyon nehéz elérni emelt...

Nagyon nehéz elérni emelt szintű érettségin a 45 %-ot?

Figyelt kérdés
2015. máj. 17. 10:38
 1/8 anonim ***** válasza:

ez sok mindentől függ. leginkább hogy milyen tantárgy, mióta tanulod, jó vagy -e belőle, szereted -e.

szerintem aki már emelt érettségire jelentkezik, az legalább ennyit el akar érni. különben ugye nincs értelme.

simán elérhető, főleg , hogy szóbelivel lehet kicsit javítani.

de továbbra is mondom, hogy tantárgy és emberfüggő. pl matekból nem tudnék ennyit elérni, mert középre készültem, és más az anyag.

de bioszból emeltre készültem, szóval abból sikerült elérni legalább ennyit.

2015. máj. 17. 10:50
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen ez sok mindentől függ, készültem sokat, csak félek, hogy nehéz lesz. És szóbelivel 50 pontot lehet max. szerezni igaz?
2015. máj. 17. 17:20
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem baromi könnyű volt elérni a 80%- ot is emelt magyarból. :) Egy emelt szintű érettségivel max 50 többletpontot szerezhetsz, de ha két tárgyból emeltezel és mind a kettőn eléred a 45%-ot, akkor 100 többletpontod lesz összesen. Ebbe már nem számítható bele a nyelvvizsga és a többi többletpont.
2015. máj. 19. 15:43
 4/8 anonim ***** válasza:

Most nézem, hogy mire elkezdtem válaszolni elfelejtettem azt, hogy mire is válaszolok. :D

Igen, a szóbeli 50 pont, az írásbeli 100 pont. Kivéve a nyelveknél, mert ott 120 pont az írásbeli és 30 pont a szóbeli.

2015. máj. 19. 15:44
 5/8 A kérdező kommentje:
De ha kapok 50 plusz pontot és egy tantárgyból emeltezem nem számít be a más jellegű plusz pont ?
2015. máj. 20. 20:53
 6/8 anonim ***** válasza:

Beleszámít, mivel összesen 100 többletpontod lehet.

Viszont a minimum ponthatárba(ami 280 pont) nem számítanak bele a többletpontok. (kv. az emelt szintű érettségiért járó 50 pont)

2015. máj. 20. 21:01
 7/8 A kérdező kommentje:
az emelt szintűért járó 50 pont bele számít a 280 pontba?
2015. máj. 21. 09:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen, azt beleszámít.
2015. máj. 22. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!