Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakirányba érdemes...

Milyen szakirányba érdemes tanulni?

Figyelt kérdés

Nem sokára faktot kell választani es nem tudom hogy minek lenne érdemes tanulni mire van kereslet es mire lesz később. Vagy hogy milyen lehetőségek vannak.

Szerintetek mit kellene választanom, ti mit valasztanatok, mot érdemes?

Előre is köszönöm.

2015. máj. 16. 22:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Azért írhatnál magadról és az érdeklődési körödről egy csöppet, mivel hiába kereshetnél jól műszaki vonalon, ha matekból és fizikából nem vagy jó.
2015. máj. 16. 23:45
 2/7 A kérdező kommentje:

Tudtam hogy valakit kihagytam.

Mondjuk a matek fizika tényleg nem a legjobb.

Kémia az megy jól.

A nemzetvédelmi egyetemen is gondolkoztam, meg valami olyannal ami a kémiával kapcsolatos.

De érdekelne engem hogy érettségi + valami szakmai dolog pl olyan amiben több a gyakorlati dolog de nem tudom hogy milyen szakok vannak. Amúgy nyitott vagyok Mindenre csak nem nagyon tudom hogy mik vannak.

2015. máj. 17. 09:04
 3/7 anonim ***** válasza:

Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE)

Ha jól meg a kémia, vegyészmérnök, vegyész, kémia szak, gyógyszerészet stb. Ezekkel jól el lehet helyezkedni.

Nézegesd bátran a felvi.hu-t. Egyetemek, főiskolák alatt ott vannak a karokon belül, hogy milyen szakok vannak.

Van az egyetem/főiskola. Azon intézményrendszeren belül vannak karok: Pl.: BTK, ÁJK (Bölcsésztudományi kar, Állami-és Jogtudományi Kar) stb. A Karokon belül vannak a szakok. Ezek közül tudsz választani. A Szakon belül vannak szakirányok. (Pl.: Tanító (német nemzetiségi szakirány).

Csak a fogalmak tisztázása végett és hogy te is jobban el tudj igazodni a honlapon. Szakleírásokban kategóriák alapján válaszhtasz, le vannak írva, hogy pontosan melyik szak mit ad, mit tanulsz ott kb.

Ha van még valami kérdésed, nyugodtan írj! :)

2015. máj. 18. 14:06
 4/7 anonim ***** válasza:

' Állam- és Jogtudományi

(Nem Állami)

Elírtam.

2015. máj. 18. 14:17
 5/7 A kérdező kommentje:

És tegyünk fel hogy NKE mennék vagy Rendőrtiszti Főiskolára abbol meg lehet élni?

Vagy ha kémia pl vegyész vegyészmérnök oda kell a fizika meg a matek is elég jól nem?

2015. máj. 18. 14:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát mondjuk igen. De nem is értettem. Kémiával együtt jár a matek és a fizika.

NKE-ről totál nem tudok semmit, bocsi.

2015. máj. 18. 14:37
 7/7 A kérdező kommentje:

Az elég baj hogy velejár..es érettségi utan szakmát lehet tanulni?

En hallottam valami duális képzésről hogy pl 4 ev az iskola abbol 2 gyakorlat pl egy cégnél

A másik 2 meg elmélet...van e ilyen ha igen akkor milyen szakok?

Köszönöm az eddigieket

2015. máj. 18. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!