Milyen ponthatár várható idén (2015) a Semmelweis általános orvosi karán?
Figyelt kérdés
Tekintve, hogy az emelt szintű kémia érettségi bizony nehéznek bizonyult. Emelkedni fog a tavalyihoz képest, vagy kb ugyanannyi lesz, esetleg kevesebb? Persze tudom, hogy ezt nem lehet tudni, de tippek végülis lehetnek :D2015. máj. 16. 19:43
21/33 A kérdező kommentje:
Minden évben vannak, akik mindent nagyon jól megírnak. Ebben szerintem semmi különleges nincs. Az, hogy te ebbe a kategóriába tartozol, az nagyon jó, örülj neki és ne kelts másokban olyan érzést, hogy nem elég jók. Ami egyébként a középszintű érettségiket illeti, azok minden évben könnyűek. Az orvosira nyilván kitűnő bizonyítvánnyal jelentkeznek a legtöbben. Itt most főleg az emelt szintűekről van szó, amire bármit is mondassz, a kémia rengeteg emberbek okozott nehézséget. A ponthatár pedig nem a te csodálatos matematikai logikád alapján fog alakulni, hnem a többség eredménye fogja befolyásolni, ami nem 90% körül lesz. A szóbelivel kapcsolatban sem hinném, hogy igazad lenne. Csak hogy egy példát hozzak, egy 70%os írásbelit egy jó szóbeli 80% fölé is felhúzhatja, ami igenis sokat jelent. De ehhez is csak matek kell ;) De ha te csak a jó matematikai képességeidre számítassz, akkor megértem, hogy a szóbeli inkább rontani fog neked és nem javítani. Szerintem a ponthatár nem fog idén felfelé mozdulni. És ha szerinted igen, akkor ezt leírhattad volna mindenféle fellengzősségtől mentesen is.
2015. máj. 28. 14:27
22/33 A kérdező kommentje:
*70% körüli
2015. máj. 28. 14:31
23/33 anonim válasza:
Huuuu, én csak most vettem észre ezt a kérdést, nektek hogy sikerült a kémia-biológia? Mert én sajnos a közepeket sem tudtam 90+ra megirni :(
24/33 anonim válasza:
Tavaly a rosszul sikerült 44 % -os kémia írásbelimből csináltam szóban 62-t,szóval...
25/33 anonim válasza:
Emberek senki se csüggedjen! Mindenki megtette a tőle telhető legjobbat. Ha mégsem lenne olyan jó az eredmény az még nem a világ vége.
Szerintem a ponthatár lejjebb fog menni.
Már ha belegondolunk, hogy az idei magyar, matek, kémia is nehéz volt a nagy többség szerint, akkor valószínűleg legtöbben legalább 1-et elrontottak ezek közül.
Az újraérettségizők pedig valószínűleg nem bioszból, hanem kémiából mentek újból érettségizni és nekik is ugyanezt a feladatsort kellett teljesíteni.
A fizikások közül meg valószínűleg kevesen jelentkeznek orvosira, mert tudják, hogy nagy hátrányban lennének.
26/33 A kérdező kommentje:
És végül felvettek 62%al?
2015. máj. 29. 11:01
27/33 anonim válasza:
435 ponttal szerintetek meg van esellyem?
28/33 anonim válasza:
Fel a 62-vel,mert a bioszom 86 volt és a közepeim is 90 felett. Nyugi! :))
29/33 A kérdező kommentje:
Tudva az írásbelik eredményét így azért olyan 435-445 pontra számítok (40-45 pontos szóbelikkel számolva). Ti hogyan látjátok?
2015. jún. 2. 16:19
30/33 anonim válasza:
Szegény 19-es válaszoló....ez már majdnem a boldogok a lelki szegények mert övék a mennyek országa kategória :D Sebaj...ha ilyen együgyű lenne a világ, mint a Te gondolatmeneted nagyon nagy bajban lennék...addig is imádkozom, hogy ha orvos leszel, ne a Te kezeid közé kerüljek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!