Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen egyetemi szakot ajánlan...

Milyen egyetemi szakot ajánlanátok, még van két évem a gimiből, de egyszerűen semmi ötletem nincs és csak kíváncsi vagyok mit mondtok?

Figyelt kérdés
Ami érdekel az elsősorban az angol nyelv, középfokú nyelvvizsgám van, most előrehozott érettségit tettem, a jövőben szeretnék emelten érettségizni vagy felsőfokú nyelvvizsgát tenni. Érdekel még az informatika is.

2015. máj. 10. 00:42
 1/4 anonim ***** válasza:
50%
Hát... mi érdekel jobban? Ezek alapján amit írtál informatika.
2015. máj. 10. 00:44
 2/4 anonim ***** válasza:
50%
Ezzel sokat nem lehet kezdeni..
2015. máj. 10. 09:36
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondom, hogy ezt nem fogod az ágyban fekve kitalálni.

Indulj el valamerre, ha az informatika érdekel, akkor az informatikába. Járj szakkörökre, nevezz be tanulmányi versenyekre, olvasgass a neten programozós fórumokat, blogokat, kezdj el önállóan tanulni ezt-azt, próbáld ki magad benne. Járj el nyílt napokra, kutatók éjszakájára, múzeumok éjszakájára - rengeteg ilyen rendezvény van. Keresd a kapcsolatot szakmabeliekkel - a rendezvények és online fórumok erre is jók, de ha megtetszik egy egyetemi szak vagy munkahely, nyugodtan írhatsz nekik egy emailt, hogy érdeklődsz a szakma iránt, tudnak-e esetleg tanácsolni neked valamit, vagy akár személyesen fogadni, megmutatni, hogyan zajlik a munka, mi is tulajdonképpen ez az egész. A legtöbb helyen pozitívan reagálnak az ilyen megkeresésekre, de ha esetleg azt írják, hogy "sajnos nincs időnk ilyesmire", akkor sem vesztettél semmit.

Szóval ez nem olyan egyszerű dolog, hogy majd kitalálod magadtól, hogy mi leszel. Bele kell menni, össze kell piszkolni magad, aztán beleszeretsz, vagy otthagyod, és elkezdesz ugyanígy mondjuk a történelem vagy a biológia irányába keresgélni. Előbb-utóbb valamibe úgyis beleszeretsz. Ha viszont csak ülsz és gondolkodsz, akkor valójában tényleg semmi nem lesz neked való, mert pont attól való neked egy tudomány, hogy szereted, ismerkedsz vele, kapcsolatod van vele.

Tudom, hogy ez sokkal fárasztóbb, mint otthon merengeni a jövődön, de hidd el, hogy jobb ezt most csinálni, mint majd harmadéves egyetemistaként rájönni, hogy "mégsem ezt kellett volna tanulnom".

2015. máj. 10. 09:55
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Matekkal hogy állsz? Ha az informatika érdekel akkor ahhoz majd kemény matek kell, középsulis infónak kb semmi köze ahhoz ami majd egyetemen lesz.
2015. máj. 10. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!