Az idei érettségi nehezebb volt mint a tavalyi?
Figyelt kérdés
Sokan azt mondták hogy idén nehéz volt az érettségi.
Szerinted?
2015. máj. 8. 22:21
1/4 anonim válasza:
Tudom, hogy a korábban végzettek, akik jórészt már egyetemisták, majd lepontozzák a hozzászólásomat, de én idén érettségiztem, és egy csomó előző évi feladatsort megoldottam, így volt mihez viszonyítanom. Szerintem nem sokkal ugyan, de nehezebb volt, mint az eddigiek. A magyar igazából csak azért volt nehezebb, mert körülményesen voltak megfogalmazva a kérdések. Ha lett volna +5-6 perc, akkor nem lett volna gondom vele. A matek nem volt borzadalmas, de sokkal másabb volt, mint az eddigiek. Főleg azért, mert nem voltak benne a tipikus szokásos feladatok (koordináta-geometria, térgeometria). A töri nem volt különösen nehéz, nagyon hajazott az előző évi feladatsorokra. Az angolról nem tudok nyilatkozni. A német szerintem könnyű volt. Egyedül a hallásutáni volt bajos, véleményem szerint Origón középfokon könnyebb volt a hallásutáni rész.
2/4 anonim válasza:
Csak töriből és matekból írtam közepet, és mindkettőre gyakoroltam előző évi érettségikkel.
A matek iszonyú volt, ugyanis nem tudok valószínűséget számolni, mindenki azt mondja, egyszerű, de én mindent összekeverek mindennel :( Úgyhogy már számítok a szóbelire, mert szimte csak az volt benne. A próbaérettséginkben minden feladattípus volt, és 76% lett, úgy, hogy nem vagyok egy nagy matekos, úgyhogy most éppen agonizálok.
A töri viszont jutalom volt, az nekem kb. egy ajándék 5-ös :D Baromi könnyű dolgokat kérdezett; az emberi jogokról meg a felvilágosodásról ki nem tud írni?
3/4 anonim válasza:
Minden évben azt hiszik a diákok, hogy nehezbb volt az érettségi, mint a tavalyi. Persze, hogy nehezebbnek érzed, azért egészen más szituáció otthon nyugodtan ücsörögni egy feladat felett, mint stressz helyzetben megoldani valamit, aminek azért tétje is van (pl felvételi). Nem, nem volt nehezebb a tavalyinál, megnéztem. Ezt a "van viszonyítási alapom" dolgot meg hagyjuk már, nekem is volt anno, meg kb mindenkinek, nem sokan mennek úgy érettségizni, hogy egy darab feladatsort sem néztek meg. Más a helyzet, más a szituáció. Nem volt nehezebb.
4/4 anonim válasza:
Hát én még mindig úgy gondolom, hogy másabb volt, mint a tavalyi. De mint az előbb is leírtam a magyarnál is csak abból a szempontból volt másabb, hogy nem nagyon állt közel hozzánk a szöveg. A tavalyiról ez nem nagyon mondható el. De ezt nem úgy kell értelmezni, hogy nehezebbnek ítélem, csak másabbnak. A többit meg leírtam, és még mindig ugyanazon a véleményen vagyok. A matekból hiányoltam a koordiána-geometriát és a térgeometriát. Az viszont nehéz volt, amikor azt az abszolútértékes egyenletet kellett megoldani, meg az utána következő paraméteres egyenletet. De ezt is csak azért mondom, mert ezt nem tanultuk. Volt erről egy pár szó, de a tanárnő azt mondta, hogy inkább csak emelt szinten fordul elő. Most meg pont kaptunk egy 13 pontos feladatot. Persze a felét józan paraszti ésszel meg lehetett oldani. Összességében tűrhető volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!