Emelt szintű töri érettségire fel tudok készülni 5 hónap alatt úgy, hogy a tavalyi középszintűm 98 százalék lett?
Hát a kérdésben leírtam röviden és tömören a kérdésemet. Továbbá szeretném tudni, hogy hol találok infókat arról, hogy melyek azok az anyagok amelyek emeltre kellenek pluszba. Kerettanterves követelmény megvan nekem is. Az jó lesz?
Évszámokat mennyire érdemes megtanulni?
A szóbeli témakörök decemberben jönnek ki, ha jól tudom. Ez sokkal nehezebb, mint a középszintű szóbeli?
Előre köszi válaszaitokat!
Szerintem fel tudsz készülni.
Én ebben az évben tettem le az emelt történelmet (tavaly végeztem a gimnáziumban, akkor csak közepet tettem), és két hónap alatt készültem fel rá. De természetesen nem ezt a példát kell követni. :D Csak azért mondtam, hogy lásd, nem olyan bonyolult dolog, mondjuk kellett hozzá az, hogy nagyon gyorsan tanultam az anyagot, mert érdekelt.
A követelménylistából tanultam én is, Száray könyvek, és volt egy könyvem (nem emlékszem már rá, hogy ki írta, mert kölcsönbe kaptam csak), amiben ki voltak dolgozva azok a témák, amiket kérdeznek az írásbelin.
Végeredményben jól sikerült az emeltem, és egyetemen vagyok most; történelem szakon. :) Sok sikert előre neked is!
70%-os lett az emelt érettségim.
Szerintem igen, készíts jegyzetet, kiemelve a fontosabb dolgokat, eseményeket, évszámokat. Vagy írj egy listát tényleg a legfontosabb kiindulópontokról, és ha azokat megtanulod, köré tudod szőni az esszé szövegét. :)
Nekem jelenleg az a módszerem az egyik vizsgámra, ha évszámokat kell tanulnom, vagy fogalmakat, hogy írtam egy listát, amit elküldtem egy barátomnak, és ha beszélgetünk például facebookon, akkor néha bedob egy-egy kérdést. :D Érdekes módon, amit eddig megkérdezett, mindet rögtön fel tudom idézni, megtanultam őket. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!