Hol kéne továbbtanulnom?
Figyelt kérdés
Kicsit korai (és talán fura) a kérdésem. Író szeretnék lenni, de nem tudom, hogy milyen szakra kéne jelentkeznem egy főiskolán. Láttam kreatív írás szakot, de egyebeket is, és nem tudom melyik a megfelelő egy írótanonc számára. Egyébként azért korai a kérdésem, mert mégf csak 9.-es vagyok, de már tudom, hogy ez akarok lenni :) Előre is köszönöm a válaszokat!2015. máj. 5. 21:50
1/5 anonim válasza:
Háby olyan íróról hallottál, aki egyetemen/ fősikolán tanult meg írni? Azt javaslom, hogy írogass, gyakorolj, és ha úgy érzed, próbálj közzétenni néhányat az írásaid közül. Persze emellett nem ért néha olvasni is.
Közben az évek alatt a tanulmányaid során fordíts nagyobb energiát arra, ami jobban megy, és aztán végezz el egy olyan képzést, amiből meg is tudsz élni.
2/5 A kérdező kommentje:
Igen, szoktam írni is, bár néha úgy érzem, hogy csak attól, hogy sokat olvasok (mert eléggé könyvmániás vagyok :D) még nem leszek jó író. Bár már hallottam 13 éves íróról is (hát, talán még nem nevezném annak). Azért köszönöm a válaszod :)
2015. máj. 5. 22:19
3/5 anonim válasza:
Hát, csak attól biztosan nem leszel jó író, hogy sokat olvaasol. De ezt nem is írtam.
4/5 anonim válasza:
Pedig de, az lesz, mert látja, mások mit csináltak, és mekkora elismerést kaptak érte. Sokat lehet mások írásaiból is tanulni. De nem hiszem, hogy ilyesmit egyetemen tanítanának, ez nem olyan, mint az ügyvédi vagy mérnöki képesség. Ez inkább önerőből megy. Más írók, vagy irodalommal foglalkozók könyveiből lehet sokat tanulni, az alap szabályokat, fogalmakat innen lehet elsajátítani. Utána szerintem már csak rajtad múlik. Kapcsolatba kell lépni más, a téma iránt érdeklődőkkel is, kritikákat hallgatni tőlük, beszélgetni.
5/5 anonim válasza:
#4: azt írtam, hogy CSAK ATTÓL nem lesz jó író. Olvasás mellett írni is kell, gyakorolni azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!